TvObzor
SCARLETT JOHANNSON

Lucy je ipak jača od Herculesa
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.
Slavna glumica pojavljuje se u sjajnom novom akcijskom SF filmu redatelja Luca Bessona

Novi film glumice Scarlett Johansson, akcijski SF “Lucy”, pokazao se jačim od novog “Herculesa” s Dwayneom Johnsonom u bitci za prvo mjesto na američkom box-officeu, zaradivši 44 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja. Rockov “Hercules” imao je bolju zaradu nego što se očekivalo, zaradio je 29 milijuna dolara i nadmašio dosadašnjeg prvog na top-listi, “Planetu majmuna: Revolucija”, koja je treća sa 16,4 milijuna dolara prošlog vikenda. Među prvih deset našao se i jedan od zadnjih filmova Philipa Seymoura Hoffmana, “A Most Wanted Man”, u ograničenoj distribuciji.

No, prošli je vikend pripao “Lucy”, filmu koji je napisao, režirao i producirao Luc Besson. Triler o ženi koja dobije nevjerojatnu mogućnost korištenja mozga nakon što joj u unutrašnjost tijela procuri droga, kad ju natjeraju da bude “mula”, zaradio je deset milijuna više nego što su bile prognoze. U samo tri dana isplatio je svoj budžet. “Lucy” je tako postao najbolje plasirani Scarlettin film dosad kad je riječ o zaradi u prvom vikendu prikazivanja. Osim toga, to je bila najbolja premijera filma s oznakom cenzure R sa ženom u glavnoj ulozi - uopće. Scarlett je izbrusila zanat glumljenja akcijske junakinje ulogom Black Widow u filmovima “Iron Man 2”, “The Avengers” i “Captain America: The Winter Soldier”. Izvedba u “Lucy”, za koju su prvotno htjeli angažirati Angelinu Jolie, zacementirala je njezin status nove vodeće zvijezde u žanru akcijskih junakinja.

Publiku je u jednakoj mjeri činila i muška i ženska publika, 35 posto ih je bilo u dobi ispod 25 godina, a 65 posto starije od 25 godina. Ono što je još posebno s “Lucy” je da je riječ o originalnom scenariju, rijetkom u moru nastavaka i remakeova ovog ljeta. Ukupni američki box office niži je za 20 posto u usporedbi s prošlogodišnjim rekordnim.

“Glavna ženska uloga u originalnom filmu je doista nešto posve drukčije. Scarlett je zvijezda”, kaže šef distribuje u Universalu, Nikki Rocco.

Piše : Tanja KVORKA

Možda ste propustili...

U PETOJ SEZONI SERIJE “ROOKIE”

Bivši novaci sada su mentori

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

Najčitanije iz rubrike