TvObzor
SF TRILER LUCY

Scarlett Johansson u novom akcijskom spektaklu Luca Bessona
Objavljeno 1. kolovoza, 2014.
Krhka djevojka Lucy oteta je kako bi postala ljudska mula, transporter vrećice nepoznatog sadržaja u svom trbuhu. No, naizgled nježna Lucy ubrzo se pretvara u svemoćnu ratnicu koja umjesto 10 posto koristi cijeli svoj mozak. Kako bi saznala što se s njom

Vezani članci

SCARLETT JOHANNSON

Lucy je ipak jača od Herculesa

Luc Besson, scenarist i redatelj koji potpisuje hitove “Nikita”, “Leon” i “Peti element”, osmislio je najčvršće i najpamtljivije heroine u novijoj povijesti filmske umjetnosti. Ovaj put režirao je film u kojem glume Scarlett Johansson i dobitnik Oscara Morgan Freeman - akcijski triler “Lucy”, koji pokazuje što sve jedna žena može istinski postići ako otključa 100 posto kapaciteta svojeg mozga i dopre u najudaljenije kutke svojeg uma. Odavno je poznata pretpostavka da ljudi koriste tek mali postotak svojeg cerebralnog kapaciteta. Stoljećima se pretpostavlja što bi se moglo dogoditi kad bi čovječanstvo moglo istinski evoluirati tako da se ta granica pomakne.

Bezbrižna studentica

Uistinu, što bi se dogodilo našim svijestima i novopronađenim sposobnostima kad bi svi dijelovi mozga bili neprekidno aktivni? Kad bi svaki pojedini od 86 milijardi gusto složenih neurona u ljudskom mozgu „ispalilo“ istovremeno - bi li ta osoba zapravo postala nadčovjek?

Bessonova priča upoznaje nas s Lucy (Johansson), bezbrižnom studenticom koja živi u Tajvanu i koju njezin mladić trikom navede da nepoznatom poslovnom čovjeku preda aktovku. Prije no što je shvatila da je nasamarena, već je oteta - kao taoca ju drži nemilosrdni gospodin Jang (Choi Min Sik - Oldboy, Lady Vengeance). Kirurški joj ugrađuju paket prepun moćne sintetičke tvari koja bi ju vjerojatno ubila da procuri. Isprva užasnuta, Lucy je sad očajna. Uz još nekoliko taoca odlazi do zračne luke ne bi li odletjela na drugi kraj svijeta kao transportna mula s materijalom koji njezinim otmičarima ima najvišu moguću vrijednost.

Nevjerojatne promjene

Kad kemikalija zbog nepredviđenog događaja iscuri i Lucy ju apsorbira, njezino tijelo počinje prolaziti kroz nezamislive promjene. Kapacitet njezina mozga se otključava do zadivljujućih i ranije samo hipotetičkih razina. Dok pokušava shvatiti i usvojiti nevjerojatne promjene u svojem umu i tijelu, Lucy počinje osjećati sve što ju okružuje - prostor, zrak, vibracije, ljude, čak i silu teže - i razvija nadljudske sposobnosti uključujući telepatiju, telekinezu, širenje znanja i nevjerojatnu kontrolu nad materijom. Dok supstanca nastavlja buditi i otključavati svaki uspavani dio njezina uma, Lucy juri na drugi kraj planeta ne bi li potražila pomoć. Profesor Samuel Norman (Freeman) desetljećima istražuje potencijal mozga i u njegovu mu području nitko nije ravan - on je jedini čovjek na Zemlji koji može uvidjeti kamo ovo može voditi.

Neljudske moći

Lucy pomaže policijski kapetan Pierre Del Rio (Amr Waked - Syriana, televizijski House of Saddam), zapovjednik ureda u kojem nema ni trunke strasti. Iako ga uznemiruju njene naizgled neljudske moći (koje rastu iz minute u minutu), Del Rio će žrtvovati vlastiti život da bi zaštitio mladu ženu koja ga treba da bi zadržala posljednju trunku ljudskosti. Bivši ju otmičari neumorno progone i ubili bi bilo koga da bi se dočepali svojeg proizvoda iz žene koja je postala njihovom najvećom neprijateljicom. Istovremeno, Lucy se pretvara u ratnicu…

Pripremio: Nikola KUČAR
GLUMAČKA EKIPA

Scenarij i režiju potpisuje Luc Besson, a glavne uloge u filmu tumače Scarlett Johansson (“Hitchcock”, “Osvetnici”, “Iron man 2”, “Izgubljeni u prijevodu”, “Vicky Cristina Barcelona”, “The Prestige”, “Match Point”) Morgan Freeman (“nepomirljivi”; “Glory”, “Robin Hood”, “Sedeam”; “Svemogući Bruce”), Analeigh Tipton (“Warm Bodies”, “The Green Hornet”, “ Crazy, Stupid, Love”) i Hoi Min Sik (“Oldboy”, “New World”, “I Saw the Devil” i Sympathy for Lady Vengeance”).

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata