TvObzor
PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Voditelji su Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a dio programa bit će posvećen jednoj od diva hrvatske glazbe - Gabi Novak

Na 71. Zagrebačkom festivalu, u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), nastupit će dvadeset izvođača, a prijenos možete pratiti u petak, 19. travnja, od 20.15 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i preko multimedijske usluge HRTi.



Prvo izdanje našeg najstarijeg festivala popularne glazbe održano je 1953. godine. Od prve pobjedničke pjesme “Ta tvoja ruka mala”, autora Ljube Kuntarića, do danas, festival je nezaobilazno mjesto domaćeg glazbenog stvaralaštva, a neke od pjesama našle su svoje mjesto među klasicima hrvatske pop, rock i zabavne pjesmarice.

Ove godine, na 71. izdanju festivala u izravnom prijenosu na HRT-u, nastupit će dvadeset izvođača: Boris Štok, Cota G4, Dani Kristina, Giuliano, Grupa 777, Hjer feat. Lara, IDEM, Ilma Karahmet, Josip Palameta, Kristijan Kiki Rahimovski, Laura, Leteći odred, Marija Mirković, Mia Dimšić & Doris Kosović, Milošev feat. Maja Posavec, Natali Dizdar, Roko Vušković, Stefany, Tina Vukov i ToMa.

Festival, koji je svojim doprinosom ispisao povijest, ni ove godine neće zakazati, a vrijedi pogledati tko će se istaknuti kao potencijalni nasljednik ili nasljednica zvjezdanog slijeda prethodnih pobjednika poput Matije Cveka, Vanne, Marijana Bana, Opće opasnosti, Đanija Stipaničeva, Zdenke Kovačiček i mnogih drugih koji su osvojili prvu nagradu. Hit-autori, premijerne izvedbe, odlične pjesme i jaka konkurencija karakteriziraju ovogodišnje izdanje festivala, koji korača sedmim desetljećem života, ali je energijom nikad mlađi. Osim toga, publiku očekuju i brojna zanimljiva iznenađenja.

- Jedva čekamo da svih 20 izvođača stane na pozornicu, a osim onih koji konkuriraju za pobjednicu ili pobjednika 71. festivala imat ćemo i neka iznenađenja. Između ostalog, saznat ćemo i koja pjesma odnosi nagradu prema izboru radijskih urednika, ali i koja je pjesma s prošlogodišnjeg festivala bila najvrćenija. Bit će zanimljivo, pridružite nam se uživo ili preko malih ekrana! - izjavio je umjetnički direktor Festivala Branimir Mihaljević.

Dio programa bit će poseban, posvećen jednoj od diva hrvatske glazbe - Gabi Novak. Prva dama hrvatskog šlagera, velika ljubiteljica jazza, pjevačica iznimnih vokalnih sposobnosti, dobitnica mnogobrojnih nagrada, uključujući i Porin za životno djelo, na ovogodišnjem će Zagrebačkom festivalu dobiti još jedno priznanje - ono za poseban doprinos! Tim priznanjem pridružit će se društvu velikih umjetnika, prošlogodišnjim dobitnicima te nagrade - Dragi Dikliću, Alfiju Kabilju i Ivici Krajaču.

Voditelji 71. Zagrebačkog festivala su Iva Šulentić i Duško Ćurlić, redatelj je Tihomir Žarn, urednica Snježana Nožinić, a sve će se odvijati pod budnim okom ovogodišnjeg žirija - Vanne, Urbana, Matije Cveka, Ane Miščević i Željka Barbe. D. Miklić
Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

Najčitanije iz rubrike