Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja web stranice Glasa Slavonije

Glas Slavonije novinsko-nakladničko društvo d.d. Osijek


Uvjeti korištenja sadržaja s portal Glasa Slavonije regulirani su ovim Uvjetima korištenja sadržaja. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja sadržaja koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.


Uvjeti korištenja sadržaja

Korištenjem sadržaja web stranice www.glas-slavonije.hr smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo u nekomercijalne svrhe, za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Glas Slavonije se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja.


Glas Slavonije polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Glasa Slavonije i podložno je tužbi.


Informacije na internet stranici glas-slavonije.hr informativnog su sadržaja i Glas Slavonije zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja na portalu bez prethodne najave. Glas Slavonije ne odgovara ni za kakve posljedice prouzrokovane promjenama sadržaja. Glas Slavonije također nije odgovoran za eventualne štete nastale zbog tipografskih pogrešaka.


Internet stranica glas-slavonije.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja poslovnih partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Glas Slavonije nema nadzor nad sadržajem vanjskih stranica, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.


Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na ovoj internet stranici isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Glas Slavonije ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu, niti za štetu nastalu korištenjem poslovnih oglasa objavljenih na www.glas-slavonije.hr.


Portal Glas Slavonije poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.


Glas Slavonije može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala. Ove podatke Glas Slavonije koristi isključivo radi poboljšanja i unaprijeđenja portala i njegovih sadržaja.


Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- prikrivanje porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem portala Glasa Slavonije

- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika


Komentari objavljeni na portalu Glas Slavonije ne odražavaju stav vlasnika i uredništva. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također ne moraju biti ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi.


Glas Slavonije zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.


Kolačići (Cookies)

Glas Slavonije pridržava pravo koristiti kolačiće na svojim web stranicama iz razloga kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo.


Što su kolačići?

Web stranice koriste kolačiće da bi korisnicima ponudila personalizirano iskustvo te za prikupljanje podataka o korištenju web stranice. Mnoge web stranice koriste kolačiće i za pohranu podataka koji osiguravaju dosljednost na čitavoj web stranici. Kolačići mogu poboljšati vaše iskustvo jer omogućuju pamćenje vaših želja i potreba i preskakanje prijave prilikom svakog posjeta web stranici.


Korištenje kolačića na stranicama Glasa Slavonije

Glas Slavonije koristi kolačiće u svrhu vlastitog oglašavanja te proizvoda i usluga koje poslužuje treća osoba, agencija za oglašavanje. Prikazivanje oglasa koje vam dostavlja Glas Slavonije ili agencija za oglašavanje omogućuje se putem kolačića koje Glas Slavonije odnosno treća strana može postaviti u vaš web preglednik kako bi zabilježili vaše ponašanje i omogućili prepoznavanje, ali ne i osobnu identifikaciju korisnika.


Glas Slavonije prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html .


Glas Slavonije omogućava korisnicima dijeljenje sadržaja/objava na društvenim mrežama Facebook i Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće.


U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf


Zabrana kolačića

Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića s web stranice Glasa Slavonije tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.


U Osijeku, 08. kolovoza 2012. godine