Regija
ZA NAVALNO VOZILO I KOMBI

DVD-u Beljevina garaža i spremište
Objavljeno 8. travnja, 2024.
BELJEVINA - Prije dvije godine krenula je gradnja prijeko potrebnog vatrogasnog spremišta i garaže za Dobrovoljno vatrogasno društvo Beljevina, jedno od najbrojnijih i najaktivnijih na području Općine Đurđenovac. Gradi se na zemljištu koje je kupio DVD Beljevina, dok gradnju u cijelosti financira Općina Đurđenovac, koja je pribavila i projektno-tehničku dokumentaciju te ishodovala građevinsku dozvolu. Objekt je pod krovom, postavljene su električne i vodovodne instalacije. Postavljena je i vanjska stolarija, osim rolo garažnih vrata. Izvršene su i pripreme za asfaltiranje prilaza i parkirališta, a nakon tih radova slijede unutarnje žbukanje i keramički radovi.

- Zemljište smo kupili vlastitim sredstvima 2019. godine i u dogovoru s načelnikom krenuli u investiciju. Nadamo se, s obzirom na to da su vremena financijska zahtjevna, uspješno realizirati ovaj za nas važna zahvat - rekao nam je predsjednik DVD-a Beljevina Dražen Ostroški.

Pod istim krovom, uz garažu i spremište za vatrogasnu opremu, bit će smješteni garderoba i toaletni prostor. DVD Beljevina ima vatrogasni dom, ali nema odgovarajući prostor za smještaj navalnog vozila i novog kombija.

- Već dugi niz godina vapimo za većom vatrogasnom garažom. Imamo navalno vozilo, ali je garaža premala te je parkirano ispred vatrogasnog doma, kao i novo kombi-vozilo, dok je stari kombi u garaži doma. Izgradnjom nove garaže i spremišta postojeći garažni prostor u vatrogasnom domu prenamijenit će se za druženja, sastanke te razne druge aktivnosti vatrogasaca - objasnio je Ostroški.

U planu je iza nove garaže i spremišta osposobiti poligon za obuku djece i vatrogasne mladeži DVD-a Beljevina, a iza kojeg su 92 godine uspješnog rada. Društvo ima oko 200 članova, uključujući aktivne, djecu i mladež te podupiruće, koji pomažu rad vatrogasaca.

Beljevački vatrogasci poznati su po dobroj spremnosti, znanju i sposobnosti gašenja požara, a uspješni su i na vatrogasnim natjecanjima. Ženska ekipa DVD-a Beljevina je 2021. godine bila deseta na državnom natjecanju, a bile su i županijske prvakinje. Prošle godine na Prvom regionalnom vatrogasnom natjecanju u Kladarama, u kategoriji ženskog pomlatka, djevojčice DVD-a Beljevina osvojile su treće mjesto.

S. Fridl
Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

Najčitanije iz rubrike