Regija
INVESTICIJE U SRC BAZENI

U svibnju počinje gradnja modernog Teniskog centra
Objavljeno 25. travnja, 2024.
Uz Teniski centar, zamijenit će se rasvjeta na igralištu Borca i graditi teren za cageball
KNEŽEVI VINOGRADI



Ministarstvo turizma i sporta prošle je godine raspisalo javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina.

Poziv je bio otvoren do 8. prosinca, a krajem ovogodišnjeg ožujka odlučeno je da će približno 10 milijuna eura biti podijeljeno između 84 korisnika. Među njima našla se i Općina Kneževi Vinogradi, koja je prijavila izgradnju i opremanje teniskih igrališta, točnije Teniskog centra u sklopu SRC-a Bazeni, neposredno uz igralište NK Borca. Ministarstvo turizma i sporta taj će projekt sufinancirati s 122.500 eura, a načelnik Općine Kneževi Vinogradi jučer je (srijeda, nap. a.) u Zagrebu potpisao ugovor s predstavnicima tog ministarstva.

- Riječ je o modernom Teniskom centru Kneževi Vinogradi, koji će se nalaziti neposredno uz kompleks nogometnih terena. Sastojat će se od dva vrhunska zemljana teniska terena, bit će osvijetljen najmodernijom LED rasvjetom te opremljen automatskim sustavom navodnjavanja - kaže općinski načelnik Vedran Kramarić, naglašavajući kako vjeruje da će mnogobrojni polaznici tamošnje Škole tenisa, članovi TK-a Baranja te brojni rekreativci biti itekako zadovoljni novim terenima i uvjetima rada.

Cijela je investicija vrijedna približno 160.000 eura, a javna je nabava već raspisana. Otvaranje ponuda planirano je za 3. svibnja, pa Kramarić ne vidi razloga da radovi na izgradnji novog sportsko-rekreativnog sadržaja ne počnu već tijekom tog mjeseca. Naglašava kako je izgradnja Teniskog centra tek dio priče kada je riječ o ulaganju u sportsku infrastrukturu.

- Još jedan ozbiljan projekt zasigurno je zamjena postojeće halogene rasvjete novom LED rasvjetom na glavnom terenu NK Borca. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 40.000 eura, od čega Osječko-baranjska županija sudjeluje s 30.000 eura - kaže Kramarić, dodajući kako do kraja godine planiraju postaviti rasvjetu i na pomoćnom igralištu, čime će cijeli kompleks u cijelosti ‘‘zasvijetliti‘‘.

Treći projekt odnosi se na postavljanje terena za cageball - “nogomet u kavezu”, koji je namijenjen najmlađim mještanima. Teren će biti izgrađen uz postojeći multifunkcionalni teren dječjeg vrtića, a uz njega će biti postavljeni stolovi za stolni tenis.

Ivica Getto
Na SRC-u više od 50.000 posjetitelja
SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima, zahvaljujući bazenima, godišnje posjeti više od 50.000 posjetitelja. Proteklih godina uložena su milijunska sredstva kako bi SRC izgledao tako kako izgleda danas. Općina je započela temeljitu obnovu 2017. godine kompletnom rekonstrukcijom olimpijskog i dječjeg bazena, obnovom restorana Panon, svečane dvorane Iris, postavljenjem 55-metarskog tobogana... Uređen je i prostor oko ribnjaka. ‘’Novim sadržajima SRC Kneževi Vinogradi vjerojatno će se istaknuti kao jedan od najljepših i najkvalitetnijih sportskih centara ne samo u Baranji nego i mnogo šire’’, uvjeren je Kramarić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike