Regija
DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski
teren u centru Virovitice
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Malo takvih igrališta imaju županijska središta, gotovo u strogom centru grada, a jedno takvo dobit će Virovitica. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću uručila je ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt "Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni sportski teren" kod zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

Projekt je to Virovitičko-podravske županije, za što je Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo nepovratnih 75.837,50 eura. Uz tehničku pomoć VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj VPŽ-a projekt je prijavljen na javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini.

- Godinama je ovo bilo omiljeno igralište u središtu Virovitice i ponovno će biti. Uz ova sredstva, kod Gimnazije Petra Preradovića niknut će sjajan multifunkcionalni sportski teren koji će biti namijenjen za tri sporta – odbojku, rukomet i mali nogomet (futsal). Na terenima će se moći održavati natjecateljski sport i sportska rekreacija, a ostavit će se i dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportovima koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput badmintona, atletike ili druge sportske aktivnosti – naglasio je župan Andrović.

Cilj je ovog projekta doprinijeti popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvalitetu bavljenja sportom, povećati broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te stvoriti preduvjete za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini. Rok za provedbu projekta je šest mjeseci.

Istodobno, ugovori su dodijeljeni i Gradu Slatini te Općini Špišić Bukovici za uređenje Staroškolskog igrališta, odnosno za novo malonogometno igralište s umjetnom travom koje će niknuti u Vukosavljevici.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike