TvObzor
THE WHITE LOTUS

Vrhunska serija koju nose likovi
Objavljeno 9. prosinca, 2022.

Rijetko kad je teško odrediti žanr nekoj seriji, ali to je definitivno slučaj sa sjajnom "The White Lotus" (HBO). Iako bi se prva sezona snimljena na havajskom turističkom resortu mogla nazvati kriminalističkom dramom, druga sezona snimljena na predivnoj Siciliji to definitivno nije. Bar za sada, budući da nisu objavljene sve epizode nove sezone. Ono što epizode koje sam do sada pogledala sigurno imaju je suspence.



Kao i u prvoj sezoni, pratimo živote skupine turista smještene u istom hotelu, no ovaj se put radnja ne vrti oko umorstva jednog od njih. Druga sezona se, za sada, vrti oko odnosa među likovima koji su sve samo ne jednodimenzionalni. Takve, pak, likove možete uspješno realizirati samo ako imate vrhunsku glumačku ekipu, a ovdje je to apsolutno slučaj. Ne znam koga bih prvog spomenula, ali logičan je izbor sjajna Jennifer Coolidge, koja je glumila i u prvoj sezoni. Ona ponovno tumači lik Tanye McQuoid-Hunt, bogate i usamljene žene, koja je u vječitoj potrazi za srećom i ljubavlju, posve nesvjesna svojih mana i ponašanja. Među ostalima je i obitelj Di Grasso - unuk, otac i djed. Najmlađeg glumi glumac u usponu Adam DiMarco, otac je legendarni Michael Imperioli iz "Obitelji Soprano", a djed oskarovac F. Murray Abraham, nezaboravni Salieri iz filma "Amadeus". Tri posve različita muškarca upadaju u vrlo slične situacije jer su svaki na svoj način - zavodnici. Tu su i dvije mlade lokalne prostitutke Mia i Lucia, Tanyina mlada asistentica Portia, ali i dva bračna para - Sullivan i Spiller - "svježe" obogaćena zahvaljujući poslu u IT industriji. Ne treba zaboraviti i samu Siciliju, koja je i više nego sporedni lik u ovoj seriji, koja je puna simbolike i materijala za razmišljanje.

Sam naslov “The White Lotus” (“Bijeli lotos”) dobar je pokazatelj o čemu je riječ. Kinezima je taj cvijet simbol nečega što je izvana nevino, a iznutra trulo i pokvareno. To, pak, nije doslovce značenje u slučaju svih naših likova: ima i onih koji izvana baš i nisu nevini, ali skrivaju velika srca. Srećom, takvi su rijetki, pa je radnja serije vrlo napeta, jer se gotovo svi ponašaju posve neočekivano. Uz to, ženski su likovi razrađeni u takve detalje da je divota gledati. Dobra je vijest da će biti i treća sezona!
Tanja Kvorka
ŽANR:

DRAMA

KREATOR:

Mike White

ULOGE: JENNIFER COOLIDGE, MICHAEL IMPERIOLI, F. MURRAY ABRAHAM

MREŽA: HBO

DATUM: 2022.

EPIZODA: 7

Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike