TvObzor
NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata
Objavljeno 12. travnja, 2024.
Pod voditeljskom palicom S. Tandare Knezović i H. Krešića, specijal donosi vizualno atraktivan program sa zanimljivim gostima

Pred građanima je dan kada je vlast u rukama naroda, dan kada upravo oni odlučuju kome će povjeriti vođenje naše zemlje naredne četiri godine. U srijedu, 17. travnja, bira se 11. saziv Hrvatskog sabora, a na Novoj TV sve je spremno za intenzivno praćenje izbornog dana. Najgledaniji informativni program u zemlji gledateljima donosi mnoštvo zanimljivog sadržaja: specijalnu studijsku emisiju, rezultate izlaznih anketa, javljanja s ključnih lokacija diljem Hrvatske i zanimljive sugovornike koji će komentirati tijek izbora.



- Ako je mnoge datum održavanja izbora iznenadio, tim Nove TV koji uređuje i prati izbore zasigurno nije. Prvi smo počeli sa sučeljavanjima i političkim podcastima, što su naši gledatelji prepoznali. Stoga Nova TV jedanaeste parlamentarne izbore dočekuje i više nego spremno; gledateljima ćemo ponuditi provjerene, točne i relevantne informacije kao i širi kontekst aktualnih političkih zbivanja. Na izborima radi iskusan i dobro uigran tim, kako ispred tako i iza kamere te s nestrpljenjem želimo pokazati gledateljima što smo sve za njih pripremili - izjavila je Željka Gulan, urednica izbornog specijala Nove TV.

Na sam dan odluke gledatelji će stanje na biralištima moći pratiti u Vijestima u 14 sati, a u 17 sati počinje izborni specijal, koji će se nastaviti i nakon središnjeg Dnevnika Nove TV. Pod voditeljskom palicom Sabine Tandare Knezović i Hrvoja Krešića, specijal donosi bogat i vizualno atraktivan studijski program sa zanimljivim gostima koji će, iz aspekta vlastite ekspertize, komentirati izborni proces i rezultate kako budu pristizali. U studiju će tako biti Ivana Petrović, politička komentatorica Nove TV, Boris Jokić, viši znanstveni suradnik Instituta za društvena istraživanja, prof. Tihomir Cipek, hrvatski politolog, kao i Gordan Maras te Darko Milinović, dvojac s bogatim političkim iskustvom koji će o izbornoj politici moći govoriti i iz prve ruke. Gostujuća komentatorica bit će i dr. sc. Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju poznata po zanimljivim analizama javnih nastupa naših političara.

- Pred nama je neizvjesna izborna noć i dosad najnapetiji izbori. Kratka kampanja, glasa se usred tjedna, predsjednik države želi biti premijerski kandidat... Povijest piše nikad čudniju i apsurdniju političku situaciju, a još će biti zanimljivije kako će izgledati buduća vlada. Hoće li se sve već znati u izbornoj noći ili će pregovori o sastavljanju vlade trajati danima poslije? Bit će to večer puna obrata i iznenađenja, koje ćemo pratiti iz minute u minutu - rekla je Tandara Knezović.

Studijska emisija kontinuirano će donositi javljanja uživo velike mreže iskusnih reportera koji će pokriti različite dijelove Hrvatske, izborne stožere i Državno izborno povjerenstvo. Važan trenutak izborne emisije, koji se uvijek s nestrpljenjem iščekuje, bit će i objava rezultata izlaznih anketa u 19 sati, koje će interpretirati i gledateljima prezentirati Hrvoje Krešić.

- Kao i dosad, donosimo prvu procjenu rezultata, i to odmah nakon što se zatvore birališta, a u ovako neizvjesnim izborima nema boljeg poziva gledateljima da budu uz nas. No to je tek početak, jer kako bude odmicala izborna noć, a rezultati s birališta budu pristizali, mi ćemo ih pratiti, objavljivati i analizirati u studiju, i to ne samo na razini izbornih jedinica nego i podrobnije od toga. U tome će mi pomoći i profesor Cipek, koji će svojim stručnim znanjem sigurno pridonijeti kvaliteti razumijevanja, stoga konkretnih podataka i kvalitetnih uvida neće nedostajati - najavljuje Krešić. D.M.
Možda ste propustili...

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

Najčitanije iz rubrike