TvObzor
U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Ona nije zatočena s njima, nego oni s njom, a nakon tog otkrića, borba da ne postanu večera vampirici balerini - počinje

Drakula, pomakni se u stranu. Stigla je Abigail. Osim što je vampirica, ona je balerina i “voli se igrati sa svojom hranom”, što gledateljima obećava novi spin na horor prožet crnim humorom.



Nakon što skupina kriminalaca amatera otme 12-godišnju balerinu, kćer moćne osobe podzemlja, sve što mora učiniti kako bi dobila otkupninu od 50 milijuna dolara jest paziti na djevojčicu preko noći. U izoliranoj vili otmičari počinju nestajati jedan po jedan, a, na svoj sve veći užas, otkrivaju da su zaključani unutra s ne tako normalnom djevojčicom.

Nakon gotovo sto godina od prvog Drakule reklo bi se da je vampirski žanr prilično usahnuo, no u ovom slučaju to ne može biti dalje od istine. Kao što je Universal Studios to učinio 2020. s “Nevidljivim čovjekom” i 2023. s “Renfieldom”, gdje su poznati likovi “osvježeni” novim ulogama i hororima, “Abigail” čini isto za još jednog krvopiju. Ako je suditi prema trailerima i prvim reakcijama s premijere na Overlook Film Festivalu, kinopubliku očekuje odlična otkačena zabava puna krvave akcije.

Nakon što bude oteta, 12-godišnja balerina Abigail čuvana je u sobi pod ključem dok njezini otmičari čekaju s druge strane vrata da njihov poslodavac dobije otkupninu od njezina oca, koji je navodno moćna osoba u kriminalnom podzemlju. Prekasno shvate da iz osamljene vile u kojoj se nalaze nema bijega, jer svi izlazi su blokirani, a za Abigail se utvrdi da nije obična djevojčica, nego opasni vampir. Ona nije zatočena s njima, nego oni s njom, a nakon tog otkrića, borba da ne postanu večera vampirici balerini - počinje.

Radni naslov filma “Abigail”, čiji su redatelji Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett, bio je “Drakulina kći”, čije je ime preuzeto od istoimenog ostvarenja iz 1936., koje u ovom slučaju služi isključivo kao inspiracija. Za razliku od verzije iz 1936., gdje je Drakulina kći odrasla žena, ona je ovdje 12-godišnja djevojčica. S obzirom na to da je vampir, na tih 12 godina može se dodati još kojih sto ili dvjesto koje je proživjela. Stephen Shields napisao je prvotni scenarij za novu verziju “Drakuline kćeri”, no Guy Busick napravio je revizije, te je stvorena današnja “Abigail”. Možda naslovna zlica ima istog krvožednog oca kao grofica Zaleska u starom filmu, no nakon toga sve sličnosti staju.

“Abigail” je okupio odličnu glumačku ekipu koja se pojavljuje u omiljenim žanrovskim filmovima. Nesretne otmičare glume Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin Durand i Angus Cloud. Giancarlo Esposito njihov je poslodavac, a glumica koja krade (i grize) svaku scenu u kojoj se nalazi, Alisha Weir, igra vampiricu Abigail. D. Miklić
Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

Najčitanije iz rubrike