Osijek
PROJEKT MOVE THE WORLD

Ugostili mlade iz Hrvatske, Španjolske i Rumunjske
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
Nakon nekoliko uspješno provedenih projekata razmjene mladih Udruga za rad s mladima Breza ugostila je ovoga tjedna mlade iz Španjolske i Rumunjske. Radi se o novome Erasums+ projektu pod nazivom MOVE THE WORLD, koji se provodi pod vodstvom Udruge Breza i mladih iz Osijeka i okolice te u partnerstvu sa španjolskom organizacijom Madre Coraje i organizacijom Sociala si Protectia Mediului "Fedd-Back" iz Rumunjske, doznajemo od Suzane Vargović, predsjednice Udruge Breza.

Cilj je projekta na interaktivan način obrađivati teme ciljeva održivoga razvoja, migracija i ljudskih prava, kao i medijske pismenosti, i to kroz zanimljive radionice čiji su voditelji mladi iz spomenutih organizacija/zemalja.

Ovim se projektom, koji je okupio tridesetak mladih iz europskih zemalja, želi razvijati nacionalni model radionica koje će se implementirati tijekom međunarodne trodnevne manifestacije U gostima, koju Udruga Breza i suradnici organiziraju od 30. srpnja do 1. kolovoza na prostoru Kulturnoga centra Osijek. Naš će grad postati mjesto kreativnih susreta mladih iz Hrvatske i Europe, realiziranih kroz niz radionica, predstava, glazbenih i scenskih događanja interkulturalnog karaktera.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike