Osijek
INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura
Objavljeno 25. travnja, 2024.
Kao jedna od najmlađih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u ovom trenutku ima četiri aktivna europska projekta ukupne vrijednosti od pet milijuna eura. O realizaciji ovih projekata, kao i važnosti što većeg uključivanja u povlaćenje europskih sredstava, ne samo ovog nego i svih ostalih fakulteta, govorilo se u srijedu na Info danu EU projekata FDMZ-a.

- Ovaj događaj organizirali smo kako bismo i ostalim nastavnicima, koji se možda još uvijek ne upuštaju u pisanje projektnih prijava koje uistinu jesu administrativno zahtjevne, pokazali da je to moguće. Naši su projekti različitog karaktera, s obzirom na to da obrazujemo buduće doktore dentalne medicine, ali i magistre sestrinstva i fizioterapije, tako da imamo dva projekta koja se bave zaštitom od zračenja, projekt razvoja platforme koja će osigurati digitalnu pismenost svih sudionika u zdravstvu, u koji je uključeno 10 država i 15 partnerskih institucija, čija je vrijednost 2,4 milijuna eura, a tu je i projekt razvoja platforme za edukaciju sestara na prijedipolomskoj znanosti - istaknula je prof. dr. sc. Martina Smolić, prodekanica za znanost i poslijediplomske studije FDMZ-a.

Prof. dr. sc. Sonja Vila, porektorica osječkog sveučilišta, istaknula je kako je u strategiji Sveučilišta jedan od glavnih ciljeva internacionalizacija i povećanje broja međunarodnih projekata koji se financiraju iz različitih izvora, od Erasmus do Horizon projekata. "Trenutno su na Sveučilištu 44 međunarodna projekta koja se financiraju iz različitih izvora. Sveučilište svoje sastavnice potiče na različite načine, od informiranja, edukacije, pomoći pri prijavama do sudjelovanja u ovakvim događajima gdje se prezentiraju rezultati projekata i nastoji potaknuti ostale kolege i stastavnice da budu što aktivniji u pripremi projekata i prijavama - rekla je prorektorica Vila.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da sastavnice Sveučilišta povlače sve više europskih sredstava te istaknula kako im Grad Osijek u tome uvijek pruža pomoć i partnerstvo. I.Alilović
Možda ste propustili...

UČENICI “RUĐERICE” IZLAŽU U GISKO-U

Umjetna inteligencija u srednjoškolskoj lektiri

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA NA LIJEVOJ OBALI

Prvosvibanjsko druženje uz grah, roštilj i dobro društvo

Najčitanije iz rubrike