Osijek
PRISJELA IM EKSKURZIJA

Učenici satima čekali ispravni Arrivin autobus
Objavljeno 4. travnja, 2024.
Učenici i profesori iz Strojarske uputili su se u München, no zapeli su u hladnoj Austriji u 3.45

Pedeset se učenika Strojarske i tehničke škole Osijek s tri profesora i vodičem u srijedu u 21 sat iz Osijeka dvama Arrivinim autobusima zaputilo na ekskurziju u München, u Njemačku. Nakon što se oko 4 ujutro u blizini austrijskog Villacha pokvario jedan od autobusa, na dolazak novog na hladnoći su morali čekati čak šest sati!



- U autobusu smo osjetili neugodan miris oko 3.45, te smo se nakon pet minuta zaustavili u blizini Villacha u Austriji. Temperatura je bila 6 Celzijevih stupnjeva, a mi svi odjeveni proljetno, jer smo računali da idemo na odredište gdje se očekuje temperatura od 20 stupnjeva. Vozači su nam najprije davali nekakve poluinformacije, da će krenuti bus iz Ljubljane, koji će brzo biti tu, zatim da će krenuti iz Klagenfurta, koji će također stići brzo, i na kraju da će doći bus iz Umaga, koji će ovdje biti najkasnije u 7.30, međutim, još ga nema - javila nam je s mjesta događaja profesorica Marina Hrnjak, kako će se pokazati, neposredno prije dolaska novog autobusa.

Dodala je kako je razočarana odgovorom voditeljice Arrivine agencije koju je upitala hoće li učenici dobiti nekakvu odštetu, s obzirom na to da će im propasti pola ekskurzije, a koja je odgovorila da to nije opcija jer će se njihov plan puta realizirati!?

Prema našem sudu, teško da će se realizirati, jer učenici koji su putovali drugim autobusom već su šetali ulicama glavnoga bavarskog grada dok su njihovi kolege stajali na odmorištu kod Karavanki.

Nakon razgovora s prof. Hrnjak za komentar smo se obratili u Arrivu Hrvatska, čiji je odgovor stigao tek oko 15 sati, otprilike u isto vrijeme kada su i djeca iz Strojarske i tehničke škole Osijek napokon stigla u München.

“Prije svega želimo izraziti žaljenje zbog neugodnosti koju su učenici Strojarsko tehničke škole Osijek doživjeli zbog kvara na autobusu te ovom prilikom upućujemo isprike njima, njihovim roditeljima, profesorici Hrnjak i ravnatelju škole gospodinu Andriću.

Točno je da je u ranim jutarnjim satima došlo do kvara na autobusu i s obzirom na to da je ustanovljeno kako se kvar ne može otkloniti na licu mjesta, u najkraćem je mogućem roku iz Umaga poslan najbliži raspoloživ autobus. Nažalost, zbog velikih prometnih gužvi u Sloveniji, po učenike je stigao tek oko 10 sati, nakon čega su nastavili put prema Münchenu u koji su, dok ovo pišemo, stigli. Unatoč kašnjenju, uvjeravamo vas da će se program u cijelosti realizirati tijekom boravka grupe u Münchenu (posjet BMW muzeju, Tehničkom muzeju, Allianz Areni, razgled grada) te da učenici neće biti uskraćeni ni za jedan dio ugovorene usluge. Također smo, u znak isprike, učenicima ponudili obeštećenje u obliku dodatne usluge tijekom putovanja, izleta nakon putovanja ili primjerenog umanjenja cijene aranžmana", navodi se u odgovoru Arrive Hrvatska.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

STRUČNO-ZNANSTVENA TRIBINA

100 godina dvorca Mačkamama

Najčitanije iz rubrike