Osijek
RADIONICA U HUP-U

Doznajte koji su poticaji i benefiti zapošljavanja osoba invaliditetom
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Radionica o temi Poticaji i benefiti zapošljavanja osoba s invaliditetom održat će se u četvrtak, 25. travnja, u HUP-u Regionalni ured Osijek (Eurodom), od 10 do 12 sati, u sklopu PUMA programa. Zakonodavac je predvidio mjere i mogućnosti kako bi potaknuo zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežani pristup tržištu rada. Osobe s invaliditetom kao posebna skupina radnika u nekim slučajevima trebaju određene prilagodbe prostora ili radnog procesa. Mnogi poslodavci prepoznali su priliku za dobivanje kvalitetne radne snage uz poticaje koje za njihovo zapošljavanje omogućava država, navodi se u pozivu na radionicu.

- Neka od pitanja na koja želimo dobiti odgovor na skupu su: Koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom? Zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom? Koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati? Kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti? Kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti?

Kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu i što su to zamjenske kvote? - navodi dr. sc. Ivan Sarić, dipl. iur., direktor HUP-a Regionalnog ureda Osijek. Teme na radionici su: Rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom (Mario Burek, Ured pravobranitelja osoba s invaliditetom, Područni ured Osijek); Usluge i mjere HZZ-a usmjerene prema poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom (predstavnici HZZ-a Područne službe Osijek); Poticaji i subvencije poslodavcima za zapošljavanje osoba s invaliditetom (Nina Šatvar, Centar za profesionalnu rehabilitaciju Osijek), dok će primjere dobre prakse predstaviti Ivan Bertić (Nevkoš d.o.o., Vinkovci) i Kristijan Šimičić (EDukOS - Centar znanja d.o.o. Osijek).

V. Latinović
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

OD 10. SVIBNJA NOVA REGULACIJA PROMETA U OSIJEKU

Gundulićeva će se zatvoriti od Stepinčeve do Radićeve

HUP OSIJEK NASTAVIO SET SEMINARA ZA POSLODAVCE

Benefiti za zapošljavanje invalida

Najčitanije iz rubrike