Osijek
50 UČENIKA STROJARSKE I TEHNIČKE ŠKOLE OSIJEK

Krenuli na ekskurziju u München: Već sedam sati čekaju na hladnoći jer se autobus pokvario!
Objavljeno 4. travnja, 2024.

50 učenika Strojarske i tehničke škole Osijek, koji su se s tri profesora i vodičem sinoć (srijeda) u 21 sat iz Osijeka s dva Arrivina autobus zaputili na ekskurziju u München, već sedam sati čekaju na hladnoći, nakon što se oko 4 sata ujutro, u blizini austrijskog Villacha, pokvario jedan od autobusa!

- U autobusu smo osjetili neugodan miris oko 3.45 te smo se nakon pet minuta zaustavili u blizini Villacha u Austriji, gdje se još uvijek nalazimo. Temperatura je 6 stupnjeva, a mi svi odjeveni proljetno, jer smo računali da idemo na odredište gdje se očekuje temperatura od 20 stupnjeva. Vozači su nam najprije davali nekakve poluinformacije, da će krenuti bus iz Ljubljane koji će brzo biti tu, zatim da će krenuti iz Klagenfurta, koji će također stići brzo, i na kraju da će doći bus iz Umaga koji će ovdje biti najkasnije u 7.30 sati. Međutim, još uvijek ga nema - javila nam je s mjesta događaja profesorica Marina Hrnjak s kojom smo razgovarali oko 10 sati.

Dodala je kako je razočarana odgovorom voditeljice Arrivine agencije koju je upitala hoće li učenici dobiti nekakvo obeštećenje, s obzirom da će im propasti pola ekskurzije, a koja joj je odgovorila da to nije opcija, jer će se njihov plan puta realizirati!

Procjenjujemo da će se teško realizirati, jer učenici koji su putovali drugim autobusom u tom su trenutku već šetali ulicama glavnoga bavarskog grada, dok su njihovi kolege još uvijek stajali na odmorištu kod Karavanki.

Posljednja informacija koju je s nama s mjesta događaja podijelila prof. Hrnjak, a koju je dobila od vozača autobusa koji je u kvaru, je ta da je novi autobus iz Umaga krenuo tek u 6.30, iako je navodno postojao i autobus u puno bližim Jesenicama.

Za komentar smo zamolili Arrivu te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo. I. Alilović

Možda ste propustili...

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike