Regija
IZLOŽBA

Rat kroz foto objektiv
Objavljeno 8. studenog, 2019.
VINKOVCI

U Gradskom je muzeju otvorena izložba ‘‘Vinkovci i okolica u Domovinskom ratu", autora Danijela Petkovića, višeg kustosa i voditelja Povijesnog odjela ovog muzeja.

Izložene su fotografije snimljene u mjestima nekadašnje vinkovačke općine koja su se našla na prvim crtama bojišnice, ali nisu nikada bila okupirana - Vinkovaca, Nuštra, Privlake, Komletinaca, Jarmine i Ivankova te llače. Uz fotografije, izložene su i ratne uniforme, puške, granate, sanduci i mnogi povijesni predmeti.

- Želja nam je javnosti predstaviti predmete iz zbirki Povijesnog odjela Gradskog muzeja Vinkovci koji svjedoče o vremenu Domovinskog rata - istaknuo je Petković.

Prema riječima Hrvoja Vulića, ravnatelja muzeja, izložba je dugo planirana.

- Bilo je teško doći do građe, dio stvari posuđen je od vlasnika, pa se nadamo da će izložba biti poziv svima onima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, da doniraju stvari. Naša dužnost je čuvanje ostataka rata, očuvanje od zaborava i podsjećanje ljudi. Kada se ukaže prilika, odnosno kad se za to stvore uvjeti, vjerujemo kako će u stalnom postavu našeg muzeja Domovinski rat imati svoje mjesto - rekao je ravnatelj Hrvoje Vulić. M.K.
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike