Regija
OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za
Dan planeta Zemlje
Objavljeno 22. travnja, 2024.

POŽEGA – Čestitku za Dan planeta Zemlje učenici i njihovi nastavnici požeške škole OŠ „Dobriša Cesarić“ uputili su izložbom EKO10, uz koju su predstavili deset godina eko projekata ove škole. „Ovom izložbom slavimo naš odnos prema prirodi, učimo ju promatrati savjesno i pažljivo i suživjeti se s njenim najsitnijim stanovnicima. A oni su kao što vjerojatno znaš,  jednako važan dio hranidbenog i lanca života.“- naglasili su na svečanosti, na kojoj su predstavili deset godina   rada na različitim projektima iz područja ekologije.

Koje projekte su učenici i nastavnici ostvarili kroz deset godine brige o okolišu govorila je voditeljica eko projekata SandraHalt-Ćuže, a gimnazijalka, ranije učenica ove škole Tara Matijević, jedna od autorica fotografija, govorila je radu na projektima,  koji su je opredijelili za daljnji rad i brigu o okolišu. U glazbenom dijelu sudjelovali su Matija Didović, Paola Crnjac, Tia Jakovljević, Jelena Barukčić i Antonio Bošnjak.

Za uspomenu na desetljeće eko projekata pripremljen je i foto kutak. Izradila ga je voditeljica Zadruge „Slap“, Maja Burić s učenicima, a učenica Ema Sabljić, 7.c s mentorom Ninoslavom Pirovićem osmislila je i uredila pozivnicu izložbu, postavljen na photoboot-u. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

IZMEĐU NASELJA DONJE MOTIČINE I SEONE

Biciklistička staza gotova u kolovozu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OTVORENIH VRATA KONIČKOG KLUBA PLETERNICA

Pripreme za konjički turnir sljedećeg vikenda

2

KAMPANJA POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE

Na području PU vukovarsko-srijemske lani se tragalo za 22 djeteta

3

NASIPOM UZ SAVU

10. Mimohod jahača – sjećanje na obranu od poplave