Regija
OTVOREN 13. MIHOLJAČKI SAJAM

Knežević: Sajam s dušom okuplja male proizvođače koji vrijedno rade svoj posao
Objavljeno 14. rujna, 2019.
DONJI MIHOLJAC - U organizaciji Miholjačkog poduzetničkog centra - Lokalne razvojne agencije i u suorganizaciji Turističke zajednice, Udruženja obrtnika, komunalne tvrtke Doroslov d.o.o. i Poduzetničkog inkubatora OSVIT, a pod pokroviteljstvom Grada Donjeg Miholjca, Mreže za ruralni razvoj i Osječko-baransjke županije, jučer je na Gradskoj tržnici otvoren 13. Miholjački sajam, jedna od najznačajnijih i najpopularnijih manifestacija u Donjem Miholjcu.
Svečanom otvorenju sajma nazočili su direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra Anela Šovagović, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, dopredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik OK Osječko-baranjske županije Darko Knežević te zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović, koji je i službeno otvorio Miholjački sajam, pohvalivši tradiciju sajmovanja u ovom gradu. Istaknuo je da Osječko-baranjska županija potiče malo i srednje poduzetništvo, obrtništvo i OPG-ove.


- Do 2017. godine udio u poticanju bio je 4,2 milijuna kuna, a ove godine došao je gotovo do 9 milijuna kuna - rekao je dožupan Ivanović i dodao da su sajmovi uvijek dobra prilika da proizvođači i pružatelji usluga pokažu, ali i unovče svoje proizvode i usluge.


Predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Darko Knežević, čestitao je organizatoru te istaknuo kako je Miholjački sajam mali sajam na kojem nema velikih tvrtki i poznatih brandova, ali je sajam s dušom koji okuplja male proizvođače koji vrijedno rade svoj posao.


Okupljenima se obratio i gradonačelnik Goran Aladić.


- Vrlo je važno sajmovati. Izložiti proizvode, pronaći kupce, ali i družiti se - rekao je gradonačelnik.


Na sajmu se predstavilo 50-ak izlagača, a okupio je proizvođače i pružatelje usluga od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika, malih poduzetnika, zadruga, udruga do banaka.


Direktorica MPC-a Anela Šovagović naglasila je kako je cilj sajma da proizvođači pokažu proizvode i razmijene iskustva, da sklope buduću poslovnu suradnju, i naravno, da nešto zarade od prodaje.
I ove godine pripremljeni su raznovrsni prateći kulturno-zabavni sadržaji te bogata gastronomska ponuda koja je aktivno uključila udruge s područja Grada. Na štandovima posjetitelji su mogli kušati gljivarski gulaš, grah, fine sireve, domaće kolače, palačinke s nadjevom od sira i gljiva, rakiju i vino, isprobati prirodnu kozmetiku ili pak kupiti ručno izrađeni suvenir od drva, tkanine i drugih materijala... Snježana Fridl
Nastupile su mažoretkinje OŠ A. Harambašića, Pjevački zbor Crvenog križa Treća dob i TS Čuvari noći
Možda ste propustili...

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike