Regija
DAN OTVORENIH VRATA POSEBNIH ODJELA OŠ “A. G. MATOŠ”

Učenici su pokazali što znaju i raznježili publiku
Objavljeno 27. travnja, 2024.
VINKOVCI



Učenici i učitelji posebnih odjela OŠ "Antun Gustav Matoš" tradicionalnim Danom otvorenih vrata pokazali su roditeljima i prijateljima što su naučili. Priredbom na kojoj su neumorno pjevali, recitirali i glumili i ovaj su put iznenadili i raznježili publiku. U sportskoj je dvorani Ivan Jukić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, pripremio različite natjecateljske igre. Odmjerili su snage s učenicima iz srodnih škola i centara u skakanju u vreći, nošenju loptica na badmintonskim reketima, bacanju medicinke, skoku u dalj s mjesta, povlačenju užeta, "karike na marike" i skoku na strunjači.

Učiteljica edukacijsko-rehabilitacijskog profila Martina Goluža kaže kako je priprema trajala skoro tri mjeseca, od izrade kostima, pripreme recitacija i koregrafija pa do izvođenja, a u sudjelovala je većina učenika. "Njih ovo posebno raduje, o tome pričaju cijele godine jer vole pokazati ono što najbolje znaju", kaže.

Dario Dragun, ravnatelj OŠ "A. G.v Matoš", podsjeća kako u posebnim odjelima imaju 61 učenika u 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. "Kao što naši učenici idu u druge škole i centre, tako i oni dolaze k nama, natječu se, dobivaju medalje, druže se, i to je zapravo ono što je djeci najbitnije", kaže Dragun. M.F.
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA ‘’HRVATSKI SOKOL’’ OBILJEŽILA DAN ŠKOLE

Bolji uvjeti za nastavu, uredit će igralište

NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

Uz dobru opremljenost potrebno je educirati i građane

Najčitanije iz rubrike