Regija
IZ EU FONDA

Vukovaru 2,5 milijuna kuna
Objavljeno 2. travnja, 2019.
VUKOVAR - - Iz Europskog socijalnog fonda osigurana su sredstva za projekte koji su, suradnjom Razvojne agencije Vukovar d.o.o., Grada Vukovara i Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, prijavljeni i odobreni natječajem “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport”, rečeno je jučer na konferenciji za novinare u gradskoj upravi Vukovara.

Riječ je o projektu Sportom kroz život (971.283,08 kuna) u partnerstvu s Gradom Vukovarom i trajanju od 24 mjeseca, a kojim će se razviti tri nova sportska programa i nabaviti oprema za provedbu, pri čemu će se 150 djece u socijalnom riziku moći baviti sportskim aktivnostima potpuno besplatno i tako se izjednačiti sa svojim vršnjacima i integrirati u zajednicu. Drugi projekt INsport (1.465.969,75 kuna) u trajanju je od 36 mjeseci, a partneri su vukovarska OŠ Josipa Matoša za djecu s posebnim potrebama, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” i Grad Vukovar. Tim projektom razvit će se i provesti dva nova programa za djecu s invaliditetom, nabaviti oprema za JU Sportski objekti Vukovar, kao i kombinirano igralo za djecu s poteškoćama u sklopu postojećeg igrališta te prilagoditi sanitarni čvor u sportskoj dvorani za osobe s invaliditetom, a da bi se na taj način omogućila lakša integracija te skupine djece u društvo kroz sport. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima koji, naveo je, nastavljaju pridonositi uspješnom razvoju grada i raspodjeljuju se na različite korisnike.

- Grad Vukovar smo u smislu povlačenja europskih sredstava učinili izuzetno efikasnim gradom za koji nitko nije mogao reći da će se iz stanja usporenosti i inertnosti pretvoriti u agilnu situaciju, gdje sa 100-postotnom učinkovitošću kandidiramo projekte prema EU-u i nacionalnim izvorima financiranja i uspješno ih realiziramo - rekao je Penava. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike