Regija
DOBIVENA SUGLASNOST

U Radićevu bloku nova zgrada OŠ I. G. Kovačića
Objavljeno 18. travnja, 2024.
VINKOVCI - Gradska uprava Vinkovaca od Ministarstva obrazovanja dobila je suglasnost za gradnju nove školske zgrade – Grad će u Radićevu bloku graditi novu zgradu OŠ Ivana Gorana Kovačića sa sportskom dvoranom. To znači i da će OŠ Josipa Kozarca na raspolaganje dobiti proširene kapacitete spajanjem sadašnjih zgrada tih dviju škola, čime će se omogućiti provođenje jednosmjenske nastave u objema školama. Nova vinkovačka škola, zajedno s dvoranom, prostirat će se na 5600 kvadratnih metara, imat će 21 suvremeno opremljenu učionicu i sve druge popratne sadržaje.

- Nakon što smo nedavno krenuli u gradnju Malog Princa, a uskoro ćemo početi i dogradnju vrtića Naša radost i Stribor, ovo je još jedna sjajna vijest kada je riječ o ulaganjima u gradske vrtićke i školske kapacitete. Zacrtali smo si ciljeve koji podrazumijevaju da svako dijete u Vinkovcima ima mjesto u vrtiću te da svi naši učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni i na dobrom smo putu da to u dogledno vrijeme i ostvarimo – rekla je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Tim najavama, dodala je, u prilog ide i činjenica kako u Gradu, u svrhu ostvarivanja uvjeta za cjelodnevnu nastavu, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja planiraju dogradnju OŠ Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te gradnju potpuno nove OŠ Bartola Kašića. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike