Regija
POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Općina Čačinci također je svojevrsni raritet - u njoj od osnutka na svim izborima pobjeđuje HDZ
ORAHOVICA/ČAČINCI - Kada je riječ o izborima, u Orahovici ih je otkako je 1997. godine dobila status grada održano toliko bi se mogla nazvati "gradom izbora". Nedavno je imala izbore za Gradsko vijeće, a nakon parlamentarnih čekaju je još dva izlaska na biračka mjesta.



Kada je riječ o netom završenim parlamentarnim izborima, Orahovica bilježi jednu zanimljivost - naime, iako u gradu dugi niz godina vlast uglavnom obnaša HDZ, ovogodišnji izbori donijeli su prvu pobjedu HDZ-a nakon 2007. godine s 37,35 posto biračkih glasova.



- Moram priznati da sam ponosan što je to baš u ovom mandatu našeg tima, a to je definitivno pokazatelj da su građani prepoznali koliko radimo i koliko želimo stabilnost i sigurnost svakog našeg građanina, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima. Nije lako obnašati vlast, golema je to odgovornost, ali mi se doista maksimalno trudimo i naša najveća i jedina kampanja naši su projekti koje uspješno realiziramo na ponos svakog građanina – rekao je predsjednik HDZ-a Orahovica i gradonačelnik Saša Rister.



Općina Čačinci također je svojevrsni raritet - u njoj od osnutka na svim izborima pobjeđuje HDZ.



- To je nama kao stranci veliki ponos i čast, ali i odgovornost. Sve ove pobjede govore da HDZ u Čačincima uvijek ima jasnu viziju i plan kako unaprijediti svoju općinu i pokazatelj kako godinama našu malu općinu pretvaramo u lijepu europsku sredinu. Moram zahvaliti svima koji su izišli na ove izbore, ponovno smo imali veliku izlaznost, a HDZ je dobio više od 52,67 posto glasova, što je tri posto više nego na prošlim parlamentarnim izborima – zaključio je predsjednik OO HDZ-a Čačinci i općinski načelnik Alen Jurenac. V.G.
Možda ste propustili...

U OPĆINI OSLUŠKUJU POTREBE ZAJEDNICE

Gradit će novi vrtić, u pripremi starački dom

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ORAHOVICA

Vladimir Kribl novi ravnatelj

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike