Osijek
SUSRET S DJECOM

“Biti bolji” u OŠ “Tin Ujević”
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Udruga “Biti bolji”, kao projekt časopisa Poduzetnik, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga, 24. svibnja (četvrtak) s početkom u 12.30 sati u OŠ “Tin Ujević” Osijek, održat će posljednji od četiri susreta s djecom koje su organizirali tijekom travnja i svibnja. Nekada su igrališta i ulice bili puni djece i odjekivali dječjim smijehom i veseljem, a danas se djeca često povlače po kućama, sjede za računalom, iskrivljuju kralježnicu i kvare vid igrajući igrice i provodeći svoje slobodno vrijeme u virtualnom svijetu. Zbog toga udruga “Biti bolji” želi djecu naučiti igre koje su kao djeca igrali njihovi roditelji i pokazati im kako su nekad živjeli bez pametnih telefona i računala, s ciljem da potaknu djecu da se više druže sa svojim vršnjacima, ne dovodeći u pitanje znanja koje svaki mladi čovjek mora imati iz područja novih tehnologija.

Sve igre održavaju se na otvorenom prostoru, igralištu škole. U igre je uključen V. razred s 23 učenika, razrednica i asistentica učeniku s posebnim potrebama, a pozvani su i njihovi roditelji, s tim da je OŠ “Tin Ujević” omogućila dolazak još oko 120 djece različitih uzrasta iz drugih razreda škole. Profesorica Tihana Kraml Kanaet predložila je i osmislila pravila za različite igre: gumi-gumi, školica, lopovi i žandari, care care gospodare, preskakanje konopca, dan-noć, pokvareni telefon i sl.

Kao nagradu djeci koja su sudjelovala, 6. lipnja (srijeda) organiziran je jednodnevni posjet pogonu za proizvodnju obuće u Slatini, gdje će vlasnik tvornice Zlatko Rabik pokazati djeci kako se odvija proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu jedne tvornice i postavke poduzetništva. Također, ravnateljica Jasenka Vajdić učenike će povesti u obilazak Slatine, gdje će upoznati povijest grada i sve ono što ga čini posebnim. D. Miklić

Najčitanije iz rubrike