Osijek
OSJEČKA GIMNAZIJA EDUKOS

Prva zelena modna revija i planetarni pub kviz spektakl
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Učenice su nosile haljine, suknje te modne dodatke od recikliranih, ali lijepih materijala
Prva zelena modna revija održana je jučer u Osijeku u EDukOS gimnaziji u povodu Dana planeta Zemlje. "Pripremili smo zanimljivu i inovativnu zelenu modnu reviju, na kojoj naše učenice nose haljine, suknje, majice i druge odjevne predmete i modne dodatke (torbice, kišobrane, nakit) od recikliranih materijala i materijala za koje se može pomisliti da se uopće ne bi mogli iskoristiti. To su, primjerice, vreće za smeće, plastične boce i slično. Nakon modne revije organizirali smo planetarni pub kviz spektakl, koji je osmislio prof. Predrag Hozjan", rekao je Marin Rašić, brand manager u EDukOS gimnaziji.

Program je moderirala Katarina Horvat, iz Horka komunikacija, koja kaže da je njezina tvrtka partner EDukOS-a u organizaciji događaja, razvijanju komunikacijskih vještina i drugim aktivnostima. "S učenicima je veoma lijepo raditi, jer oni imaju toliko ideja, talenta, mudrosti, da bi doista bila šteta to propustiti i ne prepoznati ih na vrijeme. Ova modna revija pokazala je kako je to kad surađuje privatni sektor. Razvojni tim EDukOS-a u suradnji s učenicima napravio je modnu reviju da bismo pokazali kako možemo iskoristiti materijale koje imamo, ali i da pokažemo svoj identitet, kreativnost i napravimo nešto potpuno novo", ističe Horvat.

Kristijan Šimičić, vlasnik i direktor EDukOS-a, kaže: "Izdvajanjem znatnih financijskih sredstava i ulaganjem u proizvodnju vlastite energije preko solarnih panela, održivim slavinama za vodu, LED rasvjetom, recikliranjem, redukcijom plastike i brojnim drugim aktivnostima postajemo energentski neovisna škola, a to se poklapa s temom i obilježavanjem Dana planeta Zemlje".

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

NA NOVOM JE DONJOGRADSKOM ŠETALIŠTU I OBALOUTVRDI

Sada se “hvata prva boja”

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike