TvObzor
DOMA TV

Šerif Raylan Givens nastavlja borbu protiv kriminala
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Doma TV na male ekrane premijerno donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije “Pravednik”, o tihome čuvaru zakona koji se u malom gradiću stalno susreće s opasnosti i kriminalom. U ovoj sezoni rivalstvo Raylana i Boyda dodatno zakompliciraju izdaje, spletke i veliki plan pljačke.

Savezni šerif Raylan Givens (Timothy Olyphant) čuvar je zakona, a pravdu istjeruje na način da je uvijek on meta kriminalaca te se često nađe u sukobu s nadređenima. Progone ga duhovi prošlosti te iz Miamija stiže u Kentucky, u maleni gradić u kojem je rođen i gdje se sad bavi poslom koji mu najbolje ide. Trudi se riješiti sve probleme i kriminalcima pokazati gdje im je mjesto. Šesta sezona serije “Pravednik” započinje Raylanovim sudjelovanjem u slučaju RICO protiv Boyda radi kojeg je odvojen od novorođene kćeri. Ava, kao Raylanov doušnik, ne želi otkrivati informacije o Boydu iako zna kako će ju to vratiti u zatvor. Ipak, odluči sudjelovati, pa pomaže Raylanu prikupiti potrebnu dokumentaciju o Boydu, no ujedno igra i dvostruku igru, što je dovede do bezizlazne situacije. U finalu sezone dolazi do otvorene vatre s obje strane, no Boyd uspije pobjeći, a Avu uhvati policija. U sukobu s Boonom Raylan dobije metak u šešir, no Boona pogodi u prsa te on umre. Provjeravajući svoju ranu, Raylan vidi kako Ava uzima njegov auto te bježi. Svi nastave sa životom te nas serija vodi četiri godine unaprijed, gdje Raylan svaki trenutak provodi s kćerkicom, a Ava živi mirnim životom na ranču sa svojim sinom za kojeg Boyd ne zna.

U šestoj sezoni kulminirat će Raylanovo i Boydovo rivalstvo koje dodatno zakompliciraju Avina izdaja, spletke Averyja Markhama i plan da ga opljačkaju Boyd, Wynn Duffy i Markhamov tajni protivnik. Boyd uspije opljačkati Markhama, ali Raylanov plan da ga uz Avinu pomoć uhvati završava tragičnim posljedicama. Raylanov posao, život i budućnost ugroženi su kao nikad.

Ne propustite šestu sezonu uzbudljive i zanimljive kriminalističke serije “Pravednik”, od 17. veljače na Doma TV-u. (N.K.)

 
TIMOTHY OLYPHANT (RAYLAN GIVENS)

l Timothy Olyphant rođen je na Havajima, a odrastao u Kaliforniji. Poznat je po snažnim interpretacijama u dramama i komedijama. Nedavno je glumio u remakeu horor-klasika “Luđaci” u režiji Brecka Eisnera, a glumio je i u uspješnim filmovima kao što su “Hitman – Agent 47”, “Živi slobodno ili umri muški”, “Djevojka iz susjedstva”, “Go”, “Uhvati i ostavi” u kojemu glumi s Jennifer Garner, te u filmskoj adaptaciji bestselera Stephena Kinga “Zamka za snove”. Pojavio se i u filmu Warner Brosa “Rock Star” te u popularnim filmovima “Nestali za 60 sekundi”, “Kartel”, “Vrisak 2” i “Ne tako običan život”. Na televiziji, Olyphant je gostovao u popularnim serijama poput “Zovem se Earl”, “U uredu”, “Seks i grad” i “Tko je Samantha?” Pozornost kritike privukao je svojom snažnom interpretacijom rođenog vođe Setha Bullocka u kontroverznoj seriji “Deadwood”. Serija je nominirana za nagradu ceha glumaca u kategoriji najbolje glumačke ekipe. Olyphant je gostovao i u Emmyjem nagrađenoj seriji “Opasna igra”.

NICK SEARCY (ART MULLEN )

l Nick Searcy prisutan je na televiziji i filmu već gotovo 20 godina. Glumio je u neovisnim filmovima, kao i u velikim hitovima poznatih producentskih kuća, među kojima su “Mrtva djevojka”, “American Crime”, “Odbjegla porota”, “Brodolom života”, “Odjednom predsjednik” i “Pohane zelene rajčice”. Na televiziji je ostvario zapažene uloge kao dio stalne ekipe u serijama “Sedam dana”, “American Gothic”, “Od Zemlje do Mjeseca”, “Rodney” i u posljednjoj sezoni dramske serije “Laka zarada”.

JOELLE CARTER (AVA CROWDER)

l Zapažena glumica Joelle Carter na filmu, televiziji i u kazalištu glumi više od deset godina. Rođena je u Georgiji i odrastala je diljem SAD-a. Karijeru modela započela je nedugo nakon preseljenja u New York, u koji je otišla da bi se bavila manekenstvom. Tamo se zaljubila u glumu i upisala studij glume na NYU-u. Gotovo odmah pojavila se na kazališnim daskama i ekranu. Carterovu pamtimo iz kultnih naslova poput “Dućan snova” i “Američka pita 2” te neovisnih filmova “Swimming” i “Lisa Picard je slavna”. Uz te uloge Carterova je sudjelovala i u brojnim televizijskim projektima, među kojima su kontroverzna serija ”Wonderland” Petera Berga, “Uvod u anatomiju”, “Castle” i “Monk”. Ponosi se i svojim dokumentarnim filmom “Altered By Elvis”, za koji potpisuje i koprodukciju. Bila je koproducentica i glumica u kratkom filmu “Girl and a Gun”, nagrađenom za najbolji originalni kratki film na međunarodnom filmskom festivalu u Washougalu 2008. godine.

Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

Najčitanije iz rubrike