TvObzor
HBO U SIJEČNJU

Premijere hit-serija i brojne nove sezone
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Tijekom siječnja, na HBO, HBO 2, HBO 3 i Cinemax kanalima, kao i na uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand, bit će premijerno prikazano nekoliko novih serija, kao i brojne nove sezone popularnih serijala. U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati.

BARUT

l London, 1605. Robert Catesby (Kit Harington), 33-godišnji sitni plemić iz Warwickshirea, osmišljava plan da raznese zgradu Parlamenta i ubije kralja. Čvrsti katolik u doba kada dominantno protestantska Engleska nemilosrdno progoni katolike, Catesby odbija odreći se svoje vjere, što ga dovodi na rub financijske, društvene i psihološke propasti. Vlast na čelu s glavnim špijunom kralja Jamesa Robertom Cecilom (Mark Gatiss) lovi, muči i ubija svećenike, a obične katolike ugnjetava i oduzima im vlasništvo. Napeti triler “Barut” (Gunpowder) čija se radnja odvija u 17. stoljeću bavi se povijesnim okolnostima ove urote, odabirom ljudi koji su je izvršili, skupljanjem resursa za nju i zaprekama koje su se našle pred urotnicima. Premijera serije je 15. siječnja u 20 sati na HBO-u, a nove epizode prikazivat će se ponedjeljkom u 20 sati.

BRITANIJA

l Kad Rimljani napadnu Britaniju 43. g. n. e., Kerra (Kelly Reilly), kći kralja Cantiija, prisiljena je zanemariti svoja neslaganja sa suparničkom kraljicom Antedijom (Zoë Wanamaker) kako bi se suočile sa svojim osvajačima. Rimljani, na čelu s generalom Aulom Platijem (David Morrissey), odlučni su uspjeti u onome u čemu Julije Cezar nije i osvojiti ovu mitsku zemlju na dalekom rubu Rimskog Carstva. Aulo je jak i žilav vođa, ali ima duboku tajnu koja prijeti njegovoj misiji. Plemena i druidi ujedinjuju se u borbi protiv Rimljana, a Kerri je dodijeljena najvažnija uloga u životu kao predvodnica otpora protiv moćne rimske vojske. Premijera serijala “Britanija” (Britannia) je 19. siječnja, od kada će u ponudi HBO GO-a biti cijela sezona, dok će na kanalu HBO premijera biti 23. siječnja u 20 sati.

MOZAIK

l Mozaik (Mosaic) priča je puna preokreta o strasti, intrigi i obmani koju je osmislio i režirao ponajbolji redatelj naše generacije. Priča je fokusirana na brutalan nestanak u novogodišnjoj noći istaknute stanovnice pitoresknog Summita u Uti te na četverogodišnje napore policije i građana da otkriju istinu iza zločina. Redatelj i izvršni producent ove serije u šest nastavaka jest Oscarom i Emmyjem nagrađivani Steven Soderbergh, a glumačku postavu čine Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges, Paul Reubens i Jennifer Ferrin. Premijera serijala je 30. siječnja u 21.50 sati na HBO-u.

RASTAVA II

l “Rastava” (Divorce), autorice Sharon Horgan, prati Frances (Sarah Jessica Parker) koja nakon više od deset godina braka i dvoje djece iznenada počne preispitivati svoj život i napet odnos s mužem Robertom (Thomas Haden Church). Serija počinje zabavom za 50. rođendan njihove prijateljice Diane – prigode obilježene dramatičnim incidentom kada se Diane žestoko posvađa s mužem Nickom – što uvjeri Frances da kaže Robertu kako bi se trebali razići. Ali Frances ubrzo otkriva da su čist prekid i nov početak teži nego što je mislila. U drugoj se sezoni Frances i bivši muž Robert nose s posljedicama svoje eksplozivne rastave i uče kako ponovno izgraditi svoje živote. Premijera serijala je 15. siječnja u 21 sat na HBO-u.

NA TUĐEM KAUČU II

l Izvršni producenti serije “Na tuđem kauču“ (Crashing) su Judd Apatow i Pete Holmes, a ona je djelomično nadahnuta Holmesovim osobnim iskustvima u stand-up komediji. Radnja prati nadobudnoga komičara Petea (Holmes), koji otkrije da ga supruga Jessica (Lauren Lapkus) vara, što ga prisiljava da se preseli u New York kako bi slijedio svoj san da postane komičar. Našavši se u gradu koji nije za one slabog srca, dosad neiskusni Pete nauči neke teške lekcije o životu i komediji nailazeći na sve vrste stand-up talenata na putu, od ciničnog gurua Artieja Langea, pretjeranog provokatora T. J.-a Millera, do dobronamjerne motivatorice Sare Silverman i još mnogih drugih. Premijera serijala je 15. siječnja u 21.30 sat na HBO-u, a svaki ponedjeljak u ponudu dolazi po jedna nova epizoda.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike