Regija
UDRUGE

Počele pripreme za Dan grada Slatine
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

SLATINA - U Slatini su počele pripreme za proslavu Dana grada, koji se obilježava 1. rujna, na dan kad je ime grada u inačici Zalathnuk 1297. godine prvi put zapisano u jednom povijesnom dokumentu. Premda još nema službenog programa proslave, udruge koje su prijašnjih godina sudjelovale u obilježavanju Dana grada pripremaju svoje ranije zacrtane aktivnosti.

Društvo Naša djeca Slatina najavilo je Festival slatinskih talenata, koji će se održati u povodu Dana grada u petak, 25. kolovoza, s početkom u 19 sati na ljetnoj pozornici uz fontanu na središnjemu gradskom trgu. Na festivalu će nastupiti 22 djece u dobi od pet do sedamnaest godina, a natjecat će se u četiri kategorije, dok je kategorija predškolaca revijalna.

Festival je organiziran uz financijsku pomoć i u suorganizaciji s Gradom te uz tehničku i logističku pomoć gradske Turističke zajednice, Virovitičko-podravske županije, slatinskih osnovnih škola, Dječjeg vrtića Suncokret i Radija Slatina.

– Nakon održanih audicija, tijekom ljeta održano je 30 glazbenih radionica, na kojima su djeca s mentorima vježbala i radila na pripremi nastupa. Uoči festivala planiramo održati i radionice s glazbenom skupinom Čista petica, koja će biti i glazbena pratnja na festivalu - kaže predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić.

Za sve natjecatelje i izvođače osigurane su nagrade za sudjelovanje, a za najbolje u kategorijama planirano je nagradno putovanje.

DND Slatina u suradnji s Atletskim klubom Slatina prigodom Dana grada tradicionalno za najmlađe sugrađane organizira i rolijadu. Ove godine 5. rolijada održat će se u subotu, 26. kolovoza, u Parku 136. slatinske brigade s početkom u 10 sati. Najavljene kategorije su guralice, bicikli s pomoćnim kotačima, bicikli, romobili, role za djecu i role za mame i tate. Svi sudionici dobit će priznanja za sudjelovanje.

U nedjelju, 2. rujna, Hrvački klub Slatina organizira Međunarodni hrvački turnir za djevojčice i dječake. Turnir će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Eugena Kumičića s početkom u 10.30 sati, dok će se finalne borbe održati na Trgu sv. Josipa u 18 sati, gdje će najboljima biti uručena odličja.

Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV 1. rujna organizira 1. Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017., u okviru kojega će pripremiti izložbu sportskih fotografija i predavanja te organizirati biciklijadu, drugi po redu Popišanac Trail i prvu canicross utrku.P.Žarković

Obilježava se 1. rujna, dan kad je ime grada u inačici Zalathnuk 1297. godine prvi put zapisano u jednom povijesnom dokumentu

Možda ste propustili...

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike