Regija
BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Novim stadionom upravljat će Zajednica športskih udruga
Objavljeno 22. travnja, 2024.
BELI MANASTIR - Novi Gradski stadion bio je u fokusu sjednice belomanastirskog Gradskog vijeća.

Jedna od točaka, naime, bila je donošenje Odluke o upravljanju i korištenju sportske građevine Gradski stadion u Belom Manastiru kao dijela Gradskog sportskog parka.



- Pri kraju smo dobivanja uporabne dozvole za pomoćni teren s umjetnim travnjakom, pa je pred vijećnicima prijedlog Odluke da Gradskim stadionom upravlja Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira - rekao je gradonačelnik Tomislav Rob. Naglasio je kako će stadionom, kao jedinstvenom cjelinom (zatvoreni i otvoreni prostori, sportski, poslovni, prateći prostori i oprema), što uključuje središnju zgradu kompleksa Gradskog stadiona, glavni i pomoćni nogometni teren i teniska igrališta, upravljati Zajednica športskih udruga grada Belog Manastira kao krovna sportska udruga koja sjedinjuje sve sportske udruge s područja grada.



Također, odlučeno je da će korisnik Gradskog stadiona biti županijski prvoligaš ŠNK Baranja-Belje, trenutačno uvjeljivo prvoplasirani na ljestvici, uz stalnu ambiciju prelaska u viši stupanj natjecanja. Nadalje, ovih bi dana trebalo početi postavljanje zaštitne ograde iza golova na pomoćnom igralištu novog Gradskog stadiona, a vijećnici su prihvatili jedinu pristiglu ponudu vrijednu 47.427 eura (s PDV-om), koji je poslala Z-grupa. Gradonačelnik Rob najavio je kako će nakon ishođenja uporabne dozvole građani moći koristiti teniske terene i ostale sadržaje namijenjene rekreativcima, za koje je u planu i izgradnja višenamjenskog igrališta - sportskog vježbališta.



Prihvaćeni su i prijedlozi Dječjeg vrtića Cvrčak vezani uz Pravilnik o upisu i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga te Plan upisa djece za pedagošku godinu 2024./2025. ‘‘Blagoslovljena‘‘ su izvješća o prošlogodišnjem radu i financijskom poslovanju Baranjske razvojne agencije, Centra za kulturu, Dječjeg vrtića Cvrčak, Gradske knjižnice, Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, Umjetničke škole i Zajednice športskih udruga grada Belog Manastira. Također, izviješće su podnijeli upravitelji objekata u gradskom vlasništvu (društveni domovi u prigradskim naseljima Šumarina i Branjin Vrh, PEER centar, Kuća baranjskog kulena i Srpski kulturni centar u Belom Manastiru).



Vijećnici su se složili s prijedlogom izmjena i dopuna Prostornog plana te izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja Belog Manastira, a usvojeno je i izvješće o radu gradskog Savjeta mladih. Ivica Getto
Prijavit će cestu Branjin Vrh - Popovac
Grad Beli Manastir prijavit će se na natječaj 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima s projektom izgradnje prometnice između Branjing Vrha i Popovca. Cilj je projekta poboljšati infrastrukturne uvjete te omogućiti bolju povezanost. Udaljenost će biti skraćena sa 7,4 na 4 kilometara, a cestom će biti omogućen lakši pristup resursima. Dužina je ceste dva kilometra, a širina 5,90 metara, plus metarski rubnjaci s obiju strana. Trajanje projekta bilo bi 24 mjeseca od donošenja odluke o dodjeli sredstava, a vrijednost mu je 1.204.398 eura.

Županijski prvoligaš, ŠNK Baranja-Belje, bit će korisnik novog Gradskog stadiona u Belom Manastiru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike