Kultura
“JA MAGARAC” DANAS NA 57. MDF-U

Za osječku predstavu rasprodane ulaznice
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Vezani članci

57. MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL U ŠIBENIKU

Osječka predstava “Ja magarac” za šibenske mališane

U NATJECATELJSKOJ KONKURENCIJI

“Ja magarac” na 17. naj, naj, naj festivalu

KRAJ SEZONE = FESTIVALSKA GUŽVA

Lučić: Samo da nam kombi posluži i sretno stignemo gdje trebamo!

Predstavu “Ja magarac”, prošlogodišnji naslov s Osječkoga ljeta kulture, ovoga petka, 23. lipnja, u 21 sat, izvodi ansambl Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića na ljetnoj pozorinici dječjeg festivala s najdužom tradicijom – na 57. međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

Dramatizaciju je prema tekstu Zvonimira Baloga napisala Nives Madunić Barišić, redatelj je Dražen Ferenčina, scenografkinja i kostimografkinja Saša Došen, koreograf Alen Čelić, a za glazbu je bio zadužen Igor Karlić. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Areta Ćurković, Inga Šarić, Tihomir Grljušić, Edi Ćelić i Kristina Fančović. Šibenski će mališani uživati u ovoj veseloj i šarenoj predstavi koju osječko kazalište izvodi na otvorenom, a zanimljivo je kako su ulaznice već rasprodane!

Šibenik je u vrijeme festivala prava dječja metropola i do 1. srpnja, do zatvaranja festivala, u 14 dana djeca i odrasli moći će pogledati više od 140 programa izvođača iz Hrvatske i svijeta. Ove godine u programu Festivala djeteta sudjeluje 12 inozemnih gostiju s 50 predstava, a među zemljama koje će se predstaviti festivalskoj publici u Šibeniku su Rusija, Slovenija, Grčka, Velika Britanija, Španjolska, Makedonija te Singapur, dok će se dio programa održati u Drnišu, gdje gostuju kazališta iz Latvije i Bosne i Hercegovine. Organizirano je ukupno 37 radionica, a neke od njih održat će se na otocima Zlarinu i Prviću te u Betini i Ražinama. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike