Kultura
U NATJECATELJSKOJ KONKURENCIJI

“Ja magarac” na 17. naj, naj, naj festivalu
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Predstavu “Ja magarac”, prošlogodišnji naslov s Osječkoga ljeta kulture, ove subote, 22. travnja, osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi u natjecateljskoj konkurenciji Naj, naj, naj festivala u Zagrebu. Dramatizaciju je prema tekstu Zvonimira Baloga napisala Nives Madunić Barišić, redatelj je Dražen Ferenčina, scenografkinja i kostimografkinja Saša Došen, koreograf Alen Čelić, dok je za glazbu bio zadužen Igor Karlić. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Tihomir Grljušić, Edi Ćelić i Kristina Fančović.

Festival tradicionalno organizira Gradsko kazalište Žar ptica, od 19. do 23. travnja i to već 17. put. Festival je utemeljen 2001., s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika. Od 2007. je međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.

Festival je natjecateljskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave – skulpturom Zlatna Žar ptica u deset kategorija. Izbornica Željka Turčinović iz Hrvatske je izabrala kazališta i nezavisne kazališne grupe iz Zagreba, Osijeka, Splita, Zadra i Pule, dok inozemni gosti na festivalu dolaze iz Finske, Izraela, Španjolske i BiH. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike