Kultura
U NATJECATELJSKOJ KONKURENCIJI

“Ja magarac” na 17. naj, naj, naj festivalu
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Predstavu “Ja magarac”, prošlogodišnji naslov s Osječkoga ljeta kulture, ove subote, 22. travnja, osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodi u natjecateljskoj konkurenciji Naj, naj, naj festivala u Zagrebu. Dramatizaciju je prema tekstu Zvonimira Baloga napisala Nives Madunić Barišić, redatelj je Dražen Ferenčina, scenografkinja i kostimografkinja Saša Došen, koreograf Alen Čelić, dok je za glazbu bio zadužen Igor Karlić. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Areta Ćurković, Aleksandra Colnarić, Tihomir Grljušić, Edi Ćelić i Kristina Fančović.

Festival tradicionalno organizira Gradsko kazalište Žar ptica, od 19. do 23. travnja i to već 17. put. Festival je utemeljen 2001., s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika. Od 2007. je međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.

Festival je natjecateljskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave – skulpturom Zlatna Žar ptica u deset kategorija. Izbornica Željka Turčinović iz Hrvatske je izabrala kazališta i nezavisne kazališne grupe iz Zagreba, Osijeka, Splita, Zadra i Pule, dok inozemni gosti na festivalu dolaze iz Finske, Izraela, Španjolske i BiH. N.Vek.

Možda ste propustili...

U ZGRADI JE GLAVNE STRAŽE MUZEJA SLAVONIJE

Orkestar mladih iz Vicenze u Osijeku

STUDENTSKA IZLOŽBA “MEANDAR U ŠAVU” NA DANIMA JULIJA KNIFERA

Kostimi nadahnuti meandrom

NOĆ KNJIGE SLATINA 2017.

Druženje sa zavičajnim autorima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ALEKSANDAR BOGDANOVIĆ I VLADIMIR TINTOR U “ZOOLOŠKOJ PRIČI"

Tekst nam je kao mali elektrošok

2

U SUBOTU SVEČANO ZATVARANJE KREATIVNE RIZNICE

Osijek je grad koji razumije potencijale kreativne industrije

3

ANDERSENOVO “RUŽNO PAČE” PREMIJERNO U DJEČJEM KAZALIŠTU

Iako ju još nije ni počeo igrati, ansambl već voli ovu predstavu