Osijek
DJECA IZ VRTIĆA “POTOČNICA” POSJETILA VOJARNU VRBIK

Mališani obišli vojna plovila i razgledali ronilačku opremu
Objavljeno 15. siječnja, 2017.

Djeca iz osječkog vrtića “Potočnica” posjetila su vojarnu “Vrbik” u kojoj se nalazi postrojba Riječna bojna. To je jedina vojarna u našem gradu i prvi novoizgrađeni takav objekt nakon Domovinskog rata. Nalazi se na specifičnom mjestu, na kraju Donjogradske šetnice uz samu obalu rijeke Drave, jer tamo su ratni brod i plovila.

U posjetu su bila djeca iz starije A i B te mješovite skupine Dječjeg vrtića “Potočnica”, a dovele su ih, i brižno na njih pazile, odgojiteljica Dubravka Ilić, Mirjana Redžić, Mirela Kopić i Natali Majer.

- Primili su nas pripadnici Riječne bojne, koji nose specifičnu plavu odoru i prezentirali nam kojim plovilima raspolažu. Omogućili su nam da uđemo u prikazana plovila uz popratno pojašnjenje o njihovoj namjeni. Predstavili su nam i ronilačku i drugu vojnu opremu. Nakon toga obišli smo vojarnu do obale i pristaništa u kojem su ratni brod i druga plovila - pričaju odgojiteljice.

Potom su djeca i odgojiteljice pozvani u restoran Zapovjedništva, gdje su se okrijepili i ugrijali. Pozdravio ih je zapovjednik postrojbe, a djeca su ga pozdravila u stavu “pozor”, što su prije toga dobro uvježbala.

Na kraju su mališani svojim domaćinima otpjevali pjesmu “Kad si sretan” i zadovoljni napustili vojarnu. “Bio je to lijep doživljaj za djecu. Sljedeći su dan o temi “Bili smo u vojarni” naslikali ono što ih je impresioniralo, a mi smo njihove radove poslali pripadnicima Riječne bojne kako bi imali uspomenu na djecu iz vrtića “Potočnica”, kaže Snježana Tatić, voditeljica vrtića “Potočnica”. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike