Osijek
ZVJEZDANI VODIK

Nagrade Milenijskog natjecanja
Objavljeno 24. travnja, 2024.
Kreativna industrija temeljena je na autorskim pravima, a najuspješniji autori kreativnih rješenja postaju zvijezdama. Kako su zvijezde izgrađene od vodika, zvijezdama Milenijskoga natjecanja iz kreativne industrije dodjeljuje se nagrada Vodik. U 5. međunarodnom Milenijskome natjecanju iz kreativne industrije sudjelovala su 135 mentorski vođena tima i 455 natjecatelja i mentora, a sva predložena rješenja imaju potencijal budućih prototipa kulturnih i kreativnih proizvoda. Teme natjecanja bile su Glagoljica, Mitologija, Put svile i Vodik - gorivo budućnosti, a rješenja su ponudile sve obrazovne razine, rekla je Dora Radl Ćućić, voditeljica.



Organizaciju Milenijskog natjecala preuzeli su Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet - Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji. Posebnost je natjecanja ta što se objavljuju rezultati samo za prva tri mjesta, a ostale povjerenstvo uvijek poticajno ohrabruje da nastave razvijati svoja idejna rješenja. Nagrade su dodijeljene u utorak, prvog dana Kreativne riznice, na svečanosti Zvjezdani vodik, jedino će se nagrade studentima uručiti na gala svečanosti u četvrtak.



U kategoriji Kreativni sat 3. mjesto pripalo je timu Turošeki, OŠ Strahoninec, 2. mjesto timu Kids Genius Chicago, Kid Genius Chicago llc, a 1. mjesto timu Mali kreativci OS, OŠ Ivana Flipovića Osijek.



U kategoriji Kreativni sat (osnovnoškolske ustanove, predmetna nastava) 3. mjesto pripalo je timu Mitološki EKG, OŠ Drenje, 2. mjesto timu Matejčići i tragovi prošlosti, OŠ “Sveti Matej” Viškovo, a 1. mjesto timu Boškarini, OŠ “Vazmoslav Gržalja” Buzet.



U kategoriji Kreativni kalendar (srednjoškolske ustanove) 3. mjesto pripalo je timu Omiške britve, SŠ Jure Kaštelan”; timu Fizići, Medicinska škola Osijek, 2. mjesto timu Mil(g)enijalci, Gimnazija Vukovar; timu Podgorički gimnazijalci, JU gimnazija “Slobodan Škerović”, a 1. mjesto timu Modelirka, Graditeljska škola Čakovec.



Za zakusku Vodikovi zagrljaji pobrinula se izlagačica Marina Majdenić, a nastali su kao rezultat projekta Slatko učenje. I.R.G.
Možda ste propustili...

PROLJETNI BUVLJAK ZA ŽIVOTINJE

Sve donacije, ma kako malene bile, puno znače

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?