Regija
NEVJEROJATAN DAR OPĆINE KOŠKA

Svim učenicima besplatni udžbenici i školski pribor
Objavljeno 29. lipnja, 2016.

Vezani članci

UZORNA OPĆINA STABILNOG PRORAČUNA

Koška: Počinje gradnja pročišćivača voda

Općina Koška, sa svojih devet naselja - Andrijevcem, Branimirovcem, Breznicom Našičkom, Ledenikom, Lugom Subotičkim, Nizom, Normancima, Ordanjom i Topolinama te sjedištem Općine - Koškom, 29. lipnja, na blagdan svetih Petra i Pavla obilježava Dan općine.

A za dan općine s približno četiri tisuće stanovnika, njezin načelnik Zoran Kovačević i, naravno, Općinsko vijeće, pripremili su za današnje prilike u Hrvatskoj gotovo nevjerojatan dar. Konkretno - za sve učenike osnovnih škola ove godine Općina će financirati kupnju udžbenika i kompletnog pribora potrebnog za nastavu. Dakle bilježnica, olovki, šestara, trokuta... Drugi, također izniman dar jest uvođenje besplatnog programa predškolskog odgoja - vrtića - za svu djecu s područja Općine.

- Djeca su naša budućnost i sigurni smo da je danas, kada smo suočeni s velikim demografskim problemima u cijeloj zemlji, a posebice u ruralnim područjima naše Slavonije i Baranje, najvažnije ulagati u našu mladost. Držimo da će ova dva naša programa pomoći našim najmlađim sugrađanima kako bi imali kvalitetniji odgoj i osnovno obrazovanje. Praktično to znači da će se u razredima među djecom imovinske razlike njihovih roditelja osjetiti u znatno manjoj mjeri, što će pridonijeti njihovom zdravijem razvoju. Svakako ćemo ovom odlukom pomoći i njihovim roditeljima, jer je svakom dobro poznato koliko stoje udžbenici, bilježnice i školski pribor. Za osnovnoškolce sufinanciramo i prehranu u školi. Za ova naša dva programa Općina će ove godine izdvojiti oko milijun kuna, a obuhvatit će oko 400 obitelji s djecom. Osnovne škole pohađa, naime, oko 350 djece, a vrtić između 40 i 50 - naglašava načelnik Općine Zoran Kovačević.

Općina, osim toga, redovito sufinancira prijevoz učenika srednjih škola i stipendira deset studenata mjesečnim iznosom od 600 kuna.

Kada je riječ o društvenom životu, Općina sufinancira i rad 15 udruga, za koje godišnje izdvaja oko 600 tisuća kuna.

Igor MIKULIĆ

POVELJA I DAR

Nagrađeni učenici

 

Najboljim učenicima osnovnoškolcima s područja Općine Koška, Općina je dodijelila javna priznanja za 2016. Uz povelju svaki učenik dobio je i novčani dar - 500 kuna.

NAGRAĐENI UČENICI:

Luka Martić iz Ordanje

Nicole Grašić iz Koške

Lara Tojčić iz Luga Subotičkog

Ivan Makaj iz Nize

Kristijan Hohoš iz Koške

Stela Ladan iz Normanaca

Marija Jozičić iz Andrijevca

Nika Kuzminski iz Koške

Anica Zečević iz Breznice Našičke

Adrian Valentin iz Ledenika

Ivan Cimerman iz Koške

Antonio Anđić iz Normanaca

Josip Hajpek iz Ordanje

Mihael Vrbanić iz Nize

Patricija Peša iz Koške

Antonio Kovač iz Luga Subotičkog

Karlo Kumrić iz Koške

Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike