Regija
UZORNA OPĆINA STABILNOG PRORAČUNA

Koška: Počinje gradnja pročišćivača voda
Objavljeno 29. lipnja, 2016.

Vezani članci

NEVJEROJATAN DAR OPĆINE KOŠKA

Svim učenicima besplatni udžbenici i školski pribor

Općina Koška je, uz Općinu Antunovac, jedina jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije koja je dva puta dobila Povelju lokalne samouprave Osječko-baranjske županije. Općina Koška, valja također to istaknuti, jedna je od prvih općina uopće u Hrvatskoj koja je katastarski uredila svoj prostor i riješila pitanje raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

I danas je ta općina uredna i financijski stabilna jedinica, iako na svom području nema industrijskih pogona i velikih poduzeća, a glavnina prihoda ostvaruje se poljoprivrednom djelatnošću. Godišnji proračun za ovu godinu iznosi 11,5 milijuna kuna. Najveći dio prihoda dolazi od poreza na dohodak, a dio čine i šumska i naftna renta.

Značajne su ovogodišnje investicije na području općine.

- Raspisali smo natječaj za gradnju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Njegova je vrijednost 7,5 milijuna kuna. Gradimo vodovodnu mrežu za naselja Lug Subotički i Ledenik čija je vrijednost 5,5 milijuna kuna. Krećemo u rekonstrukciju i gradnju oko pet tisuća metara javne rasvjete. Izgradit ćemo pet kilometara nogostupa, urediti kanalsku mrežu u duljini od 2,5 kilometara. Ove godine ide i uređenje društvenih domova u Ledeniku, Breznici Našičkoj i Normancima. Ove godine za investicije ćemo izdvojiti oko 6,5 milijuna kuna vlastitih sredstava Općine, dok će ostatak osigurati partneri - Ministarstvo poljoprivrede te Hrvatske vode i HEP. Svi spomenuti projekti bit će završeni do kraja ove godine - naglašava načelnik općine Zoran Kovačević.I.M.

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike