TvObzor
HRT: NOVA DOKUMENTARNA SERIJA

Planet prirodnih čuda
Objavljeno 27. studenog, 2015.
BBC-jeva serija “Planet prirodnih čuda - Život na rubu”, gledateljima omogućuje da dožive krajolike i užive se u nevjerojatne priče stanovnika

Spektakularna serija “Planet prirodnih čuda - Život na rubu”, veliča Zemljina prirodna čuda i otkriva dramatične i nevjerojatne živote ljudi i stvorenja koja u njima žive.

Zemlja obiluje prelijepim prizorima i na svakom kontinentu postoje dojmljiva mjesta. No diljem svijeta ipak postoji skupina mjesta koja su u posve drugoj kategoriji. Neka su poznata, neka nisu, a mnoga od njih su i jako udaljena. To su prirodna čuda i najljepši krajolici našeg planeta. Everest, Grand Canyon i Viktorijini slapovi naizgled imaju malo toga zajedničkoga osim što, doslovce, oduzimaju dah. Ali imaju jednu zajedničku odliku - ta nevjerojatna čuda Zemlja je isklesala, usjekla ili oblikovala svojim nezamislivo snažnim silama.

Ova jedinstvena serija gledateljima omogućuje da dožive krajolike i užive se u nevjerojatne priče stanovnika koji su se prilagodili impresivnim predjelima i razvijali se s njima. Među njima su šerpe koji riskiraju život izrađujući staze kroz opasan led na Everestu, indonezijski ribari koji radeći s kitopsinama hvataju lovinu u Pacifičkom vatrenom prstenu i obitelji s Bornea koje se penju na više od 90 metara bez sigurnosnih mreža kako bi dosegnule "blago" najveće špilje na svijetu.

Osim što pokazaje ono najnovije i najbolje u snimanju filmova o znanosti i prirodoslovlju, serija uz inovatorsku grafiku i fantastične usporene snimke otkriva dinamične sile koje su oblikovale veličanstvene krajolike našeg planeta te ga i dalje oblikuju.

U prvoj epizodi serija istražuje život na divnim planinama, u dubokim grebenima, na izoliranim morima i na bijesnim vulkanima, a snimljena je u Nepalu, SAD-u, Indoneziji i Tanzaniji. Svi su ti krajolici posljedica neprestanog kretanja Zemljine površine, kretanja za koje je zaslužno vatreno srce našeg planeta. (N.K.)

pon, 30. studenoga, htv 2, 20.00 sati

Možda ste propustili...

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike