Regija
NAGRAĐENI OSNOVCI I VRTIĆARCI

Mali Našičani protiv nasilja
Objavljeno 25. studenog, 2015.

NAŠICE - “Tolerancija je poštivanje različitosti i sposobnosti da živimo i pustimo druge da žive. To je sposobnost da se primjeni fer i objektivan stav prema onima čija se mišljenja, postupci, religija, nacionalnost i drugo razlikuju od našeg. Tolerancija nije samo slaganje s drugima ili jednakost pred licem pravde, nego pokazivanje respekta za suštinsku humanost u svakoj osobi”, tim je riječima Sare Peterson počeo svečanost dodjele nagrada za literarne i likovne radove na temu tolerancije i sprječavanja nasilja, Matej Mandić, učenik 8.d razreda OŠ “Kralj Tomislav” Našice. Potom je njegova kolegica Ivana Keglević pročitala pismo Luke Ritza “Svačije je pravo disati”. Bio je to uvod u svečanost u Gradskoj vijećnici na kojoj je sudionike pozdravila dječja gradonačelnica i predlagateljica natječaja Dora Hanižjar. Nagrade je uručio gradonačelnik Krešimir Žagar. U ime OŠ “Kralj Tomislav”, koja je i inicijator natječaja, djeci i mentorima, vrtićima i školama te Gradu, zahvalila je ravnateljica Vlatka Zahirović.

Za likovne radove kod predškolske djece prvu nagradu osvojio je Nikola Tomaić iz vrtića Zvončić Našice, drugu Barbara Sokol iz vrtića Jaglac Đurđenovac, treću Karla Štaba, također iz đurđenovačkog vrtića. U kategoriji osnovne škole najbolji likovni rad izradila je Anja Erdeši iz OŠ “Kralj Tomislav”. Drugu nagradu dobili su Katarina Ressler i David Kovačević, također iz te škole, a treću Laura Gašparić iz OŠ Dore Pejačević iz Našica.

U kategoriji literarnih radova (osnovne škole) prvu nagradu osvojila je Emanuela Tuđa iz OŠ kralja Tomislava, drugu Dora Markulić, također iz OŠ kralja Tomislava, a treću Ivana Ligda iz OŠ Ivana Brnjika Slovaka iz Jelisavca. Najbolji literarni rad u kategoriji srednje škole napisala je Antonela Štimac iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica. Drugu nagradu primila je Antonija Vulić, a treću Sara Pavelik.

Svečanost su nastupom uveličale violinistice iz Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Helena Vulić i Veronika Turjak skladbom ''Možeš li brojati zvijezde'', te Karlo Vulić na gitari pjesmom Can't Help Falling in Love.S.Fridl

Najčitanije iz rubrike