Osijek
UZEO POTICAJE I OTVORIO FAST FOOD "LEGA"

Lenđel: Ministar Lorencin trebao bi kušati Osječki hamburger
Objavljeno 18. kolovoza, 2015.
Moj je brat otišao u inozemstvo, ali meni je Osijek u srcu, kaže Lenđel

Dva mjeseca nakon što je u jednom restoranu na Plitvicama pljeskavica između dvije šnite kruha i s listom zelene salate prodana turistima kao hamburger (zbog čega je odmah nazvan plitvičkim), slavonska je metropola dobila svoj hamburger, službeno nazvan Osječki hamburger.

Za razliku od plitvičkog, ovaj je, rekli bismo slikovito, “potpuno opremljen” i cijena mu je u uobičajenim okvirima. Riječ je o novosti u ponudi nedavno otvorenog fast fooda “Lega” u Županijskoj ulici.

- Ovaj se hamburger razlikuje od ostalih jer je na pljeskavici pržena slanina, koju obožavaju ne samo Osječani nego i svi Slavonci i Branjci. Dakako, tu su i brojne salate i umaci, ovisno o željama. Otkako sam nedavno uveo u ponudu Osječki hamburger, svi ga traže - ispričao nam je 21-godišnji Domagoj Lenđel, koji je nakon završetka srednje ekonomske škole iskoristio mogućnost poticaja za samozapošljavanje.

Otvorenje fast fooda, točnije, pokretanje bilo kakvoga posla, kaže, bila je jedina mogućnost da ne ode raditi u Irsku, o čemu je intenzivno razmišljao nakon što je završio srednju školu. Iskoristivši iskustvo svoga oca, svoju mladost i želju za marljivim radom, otisnuo se u ugostiteljske vode i, kaže, nije zažalio ni trenutka.

Lenđel ističe kako ima sreće što ima lokal u vlasništvu, tako da je izbjegao plaćanje najma, a obiteljski posao koji dijeli s ocem iznimno ga veseli. Što je najvažnije, dobro mu ide.

- Od ideje do realizacije prošlo je oko dva mjeseca, fast food sam otvorio u svibnju. Mislim da mi mladi nemamo što izgubiti i svatko tko ima ideju za ikakav posao treba pokušati. Moj je brat otišao u inozemstvo, ali meni su Osijek i Hrvatska u srcu. I ovaj moj Osječki hamburger, koji bi trebao kušati i ministar turizma Darko Lorencin - kroz smijeh kaže mladi Osječanin.

Marija MIHELIĆ

14

kuna stoji Osječki hamburger u fast foodu “Lega”

Najčitanije iz rubrike