Osijek
KAKO STATI NA KRAJ PENJAČIMA NA KAPPU?

Vlasnik nema novca, vjerovnika nije briga
Objavljeno 14. srpnja, 2015.

Odgovor kako spriječiti “penjače” na krov Kappa centra u ovom trenutku ne mogu ponuditi ni u Heta Asset Resolutionu. Tvrtka je to sa sjedištem u Beču i u poslovnim odnosima s Osijek Koteksom, investitorom gradnje ovog, nažalost, praznog poslovno-stambenog centra u središtu Osijeka. Njihov glasnogovornik Paul Trummer podsjetit će kako je Heta tek vjerovnik, a ne vlasnik objekta.

- Heta Asset Resolution i Poslovni centar Kappa su u poslovnim odnosima dugi niz godina. U ovom trenutku Kappa centar je u procesu restrukturiranja, no ta provedba je u tijeku već godinama. Heta je vjerovnik Kappe, a ne vlasnik. Zadaća vlasnika je jamčiti sigurnost zgrade i prolaznicima - smatraju u Heti.

Iz Osijek Koteksa do zaključenja broja nismo dobili očitovanje, no jasno je kako su u pozadini financije, odnosno njihov nedostatak. Tako nemaju imenovan management koji bi na odgovarajući način brinuo o samom objektu, makar i u ovoj fazi.

Neslužbena je informacija kako se očekuje javna aukcija Kappa centra, dakle pojava novog vlasnika s kojim bi trebalo doći do jasnije situacije oko sudbine cijelog objekta. (D.Ku.)

Najčitanije iz rubrike