Osijek
MLADOST NE RAZMIŠLJA O OPASNOSTI

Penjači na Kappa centar: Za fotografiju
na Fejsu riskiraju pad s krova?!
Objavljeno 11. srpnja, 2015.

O ovome smo problemu već pisali, no očito u nas mora biti po onome sve je dobro dok se ne dogodi - zlo!

Naime, čitatelj Darko (podatci poznati redakciji) snimio je skupinu mladeži na krovu Kappa centra i poslao fotografije Glasu Slavonije kako bismo upozorili i djecu i roditelje na opasnosti koje vrebaju mlade “penjače”.

Neposredno nakon što je objekt Kappe bio završen, otprilike u ovo vrijeme prije dvije godine, javna zelena površina na južnoj strani ovog centra vrlo je brzo postala omiljeno mjesto okupljanja djece. No vidici se šire, ograda samo nešto viša od metra, sada je jasno, nije bila dovoljna prepreka da oni odvažni, pa onda i oni koji ih slijede, s travnjaka prijeđu na dio kosog krova koji vodi do Kappa centra vidljivog s Ulice Hrvatske Republike.

I onda smo upozorili odgovorne. Tada je objekt bio u vlasništvu Osijek-Koteksa koji je svoje službe alarmirao da spriječe ovakve nestašluke. U međuvremenu se promijenio vlasnik, Kappa je potonuo u opću nebrigu. To su iskoristila i ova djeca, vjerojatno i ne razmišljajući o mogućoj opasnosti. Očito, smatrali su kako je ovo i više nego atraktivna lokacija za grupno fotografiranje i objavu na Facebooku.

Stoga još jednom upozoravamo odgovorne da nađu način kako ovo spriječiti prije nego što se dogodi tragedija. Jer ako se ovakvo što događa u pola bijela dana, tko zna ško se ondje događa kada padne mrak. Djeca su uvijek djeca, no odrasli moraju biti odgovorniji i mudriji od njih. D. Kuštro

Možda ste propustili...

PAHULJE JOŠ JEDNOM ZABIJELILE GRAD

Nedjeljno jutro - snježno

POGON ZA JEDRENJAK RAZVIJA SE NA FERIT-U

Električni brod iz ravnice

MEDIJSKOM PISMENOSTI PROTIV (DEZ)INFODEMIJE

Nagrade za najbolje studentske filmiće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

O TEMPORA, O MORES!

Nekad smo satima sjedili uz
kavu, sad ju pijemo s nogu

2

RAČUNICA ODJELA ZA MATEMATIKU

Sabo: Gotovo 90 % studenata koji su stekli diplomu u 2020. radi

3

POČINJE DRUGI KRUG ZIMSKOG SEZONSKOG SNIŽENJA

Cijene niže 50 %, osjetno više kupaca