TvObzor
ANTONIA LISKOVA:

Kad glumim prepuštam se trenutku
Objavljeno 27. ožujka, 2015.
Mislim da se diva rađa, a ja sam oduvijek zapravo dječačić

Slovačka glumica glavni je lik u seriji 'Otmica' koju gledatelji imaju priliku pratiti na Novoj TV od ponedjeljka do srijede od 22 sata. Redatelji su seriju definirali kao kombinaciju trilera, melodrame i obiteljske tragedije, a Liskova u njoj utjelovljuje suprugu, majku i odvjetnicu s karijerom koja je uvijek svima na usluzi, baš kao i većina žena.

Malo je poznato da je Antonia u Italiju došla kao punoljetna djevojka gdje je počela raditi kao konobarica prije prelaska na televiziju. Danas Antonia kaže kako se nikada ne gleda na televiziji jer bi sama sebi postala prenaporna.

- Uočila bih sve detalje, sve što sam mogla bolje odglumiti, svima bih postala teška, nitko me više ne bi podnosio - priča Antonia.

Na pitanje koja joj je najdraža odlika Elenina lika.

- Riječ je o ženi kojoj se lako približiti: ona je supruga, majka i odvjetnica s karijerom. Danomice se sreće s problemima svih oko sebe, uvijek je tu za svakoga. Uvijek je vodi srce - priča glumica.

Antonia kaže kako je ona sama po prirodi veoma instiktivna i nikada ne uči tekst napamet.

- Svaki je lik uvijek i samo ljudsko biće. Otvaraš ladice unutar vlastitog tijela i istražuješ ih - priča Antonija i dodaje kako se prepušta osjećaju trenutka, a gluma joj je samo igra.

Njenog muža u seriji utjelovljuje Massimo Poggio s kojim je već glumila, a o njihovoj suradnji na ovom projektu kaže:

- Massimo i ja sad smo već prijatelji. Bila sam sretna i osjetila sam olakšanje doznavši da ćemo opet zajedno snimati.

Antonia kaže da bi katkada voljela imati odlike dive i biti elegantnija i ženstvenija poput njenih filmskih kolegica, no smatra da to ipak nije dio njene prirode.

- Mislim da se diva rađa, a ja sam oduvijek zapravo dječačić: jednostavna, izravna i većina mojih prijatelja su muškarci - objasnila je.

Tvrdi da su žene u ovom poslu uvijek spremnije na borbu za premoć, no nju natjecanje ne zanima – uvijek je u svom svijetu i nimalo ne pati od ljubomore.(T.K.)

Svaki je lik uvijek i samo ljudsko biće. Otvaraš ladice unutar vlastitog tijela i istražuješ ih

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike