Regija
POSTAO ŠESTI VITEZ ČLAN "KLUBA 100"

Vinkovčanin Tomislav Dujmić
darivao krv po stoti put
Objavljeno 13. prosinca, 2014.

VINKOVCI - Na akciji dragovoljnog darivanja krvi koju je u svojim prostorijama organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Odjelom za transfuziju Kliničkog bolničkog centra Osijek, krv je po stoti put darovao Tomislav Dujmić iz Vinkovaca i na taj način postao šesti vitez, član "Kluba 100".

- Kako sam radio na Hrvatskim željeznicama, jedan naš kolega nam je nastradao i onda smo svi krenuli tko je mogao dati krv u bolnicu.Ja sam bio među prvima i od onda uvijek dajem krv.Danas imam 65 godina i dok god me zdravlje služi dragovoljno ću darivati krv jer to je moj mali doprinos ljudima kojima je krv najpotrebnija.Ne mogu vam opisati koji je to osjećaj kad dragovoljno darivate krv, sama spoznaja da sam nekom pomogao puno mi znači.Poručio bih svim budućim darovateljima krvi, da svi dođu i daju krv jer će se osjećati puno bolje, a tim činom pomoći će mnogima, istaknuo je Tomislav Dujmić.

Osim Tomislava Dujmića u Gradskom Društvu Crvenog križa Vinkovci ovaj pothvat ostvarili su: Dane Klobučar, Josip Senčić, Željko Bura, Ivan Švajcer i Adam Andričević, čime su osim priznanja i velikog zlatnog znaka Hrvatskog Crvenog križa zavrijedili i visoko državno odličje Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

Tomislavu Dujmiću je čestitao predsjednik Gradskog Društva Crvenog križa Vinkovci doc.dr.sc.Dražen Švagelj i uručio mu simbolične darove Hrvatskog Crvenog križa i repliku Oriona, najstarijeg indoeuropskog kalendara, pronađenog na lokaciji nedaleko zgrade Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je tijekom 2014. godine organiziralo 53 akcije DDK, kojima se odazvala 2.051 osoba, od kojih je 1.837 darovalo krv, što znači da je plan darivanja krvi za 2014. godinu već sada ispunjen sa 118,52 % .Posebnu vrijednost predstavlja činjenica da su u ovoj godini po prvi puta krv dale 202 osobe, što iznosi 11 %, a prosjek za Hrvatsku je 7 %, što pokazuje da je budućnost darovateljstva krvi u Vinkovcima zajamčena.Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike