Regija
U PRVOJ TRANŠI, ZA OŽUJAK

Grad sufinancira energetsku
učinkovitost kuća - do 3981 €
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Sedmero prijavitelja, prema objavi za ožujak, sufinancira se s ukupno 12.509 eura
ĐAKOVO - Nakon što je u veljači ove godine raspisao javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na svom području, Grad Đakovo ovih je dana izišao s objavom prve tranše korisnika sredstava koja proizlaze iz Odluke o sufinanciranju provedbe mjera energetske učinkovitosti navedenih stambenih objekata, a tranša se odnosi na ožujak ove godine. Riječ je o programskom razdoblju od 2023. do 2027. godine i o sedmero prijavitelja zahtjeva, svi iz Đakova, a kojima će Grad sufinancirati poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. Navode se pojedinačni iznosi od 1311 do 2123 eura, ukupno u tranši za ožujak 12.509 eura. Grad će sufinancirati s 20 posto iznosa ukupnih opravdanih troškova u odnosu na stvarno realizirane troškove koje je priznao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za isplatu svoga udjela subvencije, a do maksimalno 3,981,68 eura po korisniku.

- Prvo je ovo sufinanciranje kojim Grad potiče energetsku učinkovitost obiteljskih kuća, a objava za ožujak prva tranša korisnika - kaže gradonačelnik Marin Mandarić.

“Svi prijavitelji dužni su se pridržavati svih uvjeta kako je propisano javnim pozivom. U protivnom, Grad zadržava pravo uskratiti isplatu", stoji u Odluci o sufinanciranju provedbe mjera energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

Korisniku može biti dodijeljena samo jedna potpora po javnom pozivu tijekom proračunske godine, a tijekom provedbenog razdoblja Programa poticanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća za razdoblje 2023. - 2027. godine može samo jednom ostvariti potporu za svaku od različitih aktivnosti energetske obnove.

Prijave na ovaj javni poziv, počevši od 1. ožujka, podnose se sve do iskorištenja planiranih sredstava u proračunskoj godini, a najkasnije do 1. prosinca 2024. godine. Ukupan iznos planiran u proračunu Grada Đakova za ovaj javni poziv je 40.000 eura.

Suzana Župan
Tko se sve može javiti na javni poziv
Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Đakova namijenjen je fizičkim osobama – građanima, koji imaju obiteljsku kuću i prebivalište na području grada, a koji su se prijavili na javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama od 28. rujna 2022. godine i/ili na javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama od 15. studenoga 2023. godine, a koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odnosno koji su zadovoljili uvjete i sklopili ugovor o sufinanciranju projeka te realizirali projekt i primili na svoj račun sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitot. Uz ostale uvjete za konkuriranje za ovo sufinanciranje, podnositelj zahtjeva ne smije imati dugovanja prema Gradu, njegovim trgovačkim društvima, Poreznoj upravi.

Možda ste propustili...

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

U lipnju “Nema sela nad Babine Grede”

NADBISKUPIJSKI SUSRET 25. SVIBNJA

Ministranti će se družiti u Županji

HUMANITARNA UTRKA WINGS FOR LIFE

Trčala je i ekipa HZŽ-a

Najčitanije iz rubrike