TvObzor
OLGA KURYLENKO

Manekenka koja osvaja Hollywood
Objavljeno 19. rujna, 2014.
Od siromašnog djetinjstva u rodnoj Ukrajini Olga se probila do novog filma s Pierceom Brosnanom

Olga Kurylenko, ukrajinska ljepotica koja glumi u novom filmu Piercea Brosnana “November Man”, nekadašnja je Bondova djevojka. No, prije nego što je zavela Daniela Craiga, odnosno agenta 007, živjela je u malom stanu zajedno s roditeljima, ujakom, ujnom, djedom, bakom i sestričnom.

Rođena je u ukrajinskom Berdyansku, tada u SSSR-u. Njezina majka Marina Alyabysheva razvela se od njezina oca Konstantina Kurylenka ubrzo nakon što je Olga rođena. Nakon razvoda njezina je majka za život zarađivala kao nastavnica likovne umjetnosti. Mladu Olgu odgajale su majka i baka Raisa. Tijekom mladosti Olga je živjela u siromaštvu: morala je odijevati rabljenu odjeću, koju je često morala krpati. U Ukrajini je studirala umjetnost i strane jezike te provela sedam godina učeći klavir u lokalnoj glazbenoj školi. Do 13. godine išla je i na balet. Kad je imala 13 godina, bila je s mamom u Moskvi, gdje ju je primijetio agent u podzemnoj željeznici i ponudio joj posao modela. Olgina majka bila je sumnjičava, ali nakon što je provjerila agenta, dopustila je Olgi da prihvati odlazak u školu za modele u Moskvi, što je bio dobar izbor karijere.

Od 16. godine bila je spremna za novi korak: preselila se u Pariz, naučila francuski za šest mjeseci i potpisala ugovor s agencijom Madison. U 18. godini pojavila se na naslovnici “Glamoura” i ubrzo su slijedile naslovnice magazina “Elle”, “Madame Figaro”, “Marie Claire” i “Vogue”. Olga se 1999. udala za francuskog fotografa Cedrica Van Mola, ali brak je potrajao samo tri i pol godine. Glumački debi imala je 2005. godine u ulozi Iris u filmu “The Ring Finger”. Njezine su uloge uvijek bile seksi, s dosta golotinje: “Paris, je t'aime”, “The Serpent”, “Hitman - Agent 47”, “Tyranny”... Ulogu Bondove djevojke u filmu “Quantum Of Solace” dobila je za Božić. Nakon toga postala je prava zvijezda i u rodnoj Ukrajini te dobila ulogu uz Toma Cruisea u filmu “Oblivion”.

Piše : Tanja KVORKA

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike