TvObzor
ANNA SAFRONCIK

Blagoslov je imati vjeru u život
Objavljeno 11. srpnja, 2014.

Prelijepa talijanska glumica Anna Safroncik rođena je 1981. godine u Kijevu. Roditelji su joj bili zvijezde opere i baleta u narodnom kazalištu u Kijevu - majka Lilia Tchapkis je primabalerina, a otac Eugenio Safroncik tenor. Anna je djetinjstvo doslovce provela iza pozornice. U dobi od pet godina postaje dio glumačke ekipe kazališnog komada i tako počinje njezino putovanje u svijet zabave. Dvije godine poslije roditelji je šalju na Akademiju dramske umjetnosti u Kijevu, gdje je počela učiti glazbu (teoriju, harmoniju, kompoziciju), a specijalizirala se za klavir, pjevanje, ples i glumu. Strast prema kazalištu i studij nastavlja u Italiji, gdje se preselila s majkom kad je imala dvanaest godina. Sve to nije baš najbolje podnijela.

Teško djetinjstvo

- Imala sam teško djetinjstvo. Morala sam se preseliti u drugu zemlju i pomiriti se s razdvojenošću od oca, koji je, nažalost, nakon razvoda od majke ostao živjeti u Kijevu. Silno mi je nedostajala očinska figura - rekla je Anna u intervjuu za jedan talijanski portal.

Prije negoli je postala punoljetna, 1998. izabrana je za Miss Toskane, nakon čega ulazi u završnicu natjecanja za Miss Italije i završava na osmom mjestu. Vrlo brzo zaredale su joj se uloge na filmu i televiziji - u samo jednoj godini snimila je tri filma i jednu mini seriju. Bile su to manje uloge, ali njoj dovoljne za početak glumačke karijere. Nakon mini serije "Anđeo čuvar" imala je epizodne uloge u hitovima "Carabinieri - žena na zadatku" i "Don Matteo", te sporednu ulogu u "Zapadnom vjetru". U međuvremenu je nastupala na kazališnim daskama i snimala kampanje za velike modne kuće. Slava i uspjeh dolaze joj 2004. godine ulogom Anne Baldi u dugovječnoj sapunici "Izlog strasti", koju u Italiji svakodnevno prati pet milijuna gledatelja i danas ima više od tri tisuće epizoda.

Sjajno napisana priča

Kako se ne bi ograničila na sapunice, Anna je 2007. napustila snimanje, a prije toga snimila je čak 734 epizode. Od tada se posvetila snimanju filmova i dramskih serija. Iako je i prije toga imala nekoliko većih uloga, tek 2012. pruža joj se prilika za glavnu rolu, i to u seriji "Toscana" koju u svojoj ljetnoj shemi emitira Nova TV.

Zašto je serija "Toscana" tako uspješna?

- To je sjajna priča, jako dobro napisana. Kad sam prvi put počela čitati scenarij, nisam mogla odvojiti oči od papira. Čekanje na to da dobijem scenarij za svaki novi nastavak bilo je prava agonija. Željela sam znati kako će završiti. Kad me ljudi ispituju tko je ubio Lucu Monfortea, samo im kažem: "Da samo znate koliko sam mjeseci čekala da to saznam! Neću vam otkriti tajnu..."

Strpljenje se isplati

Ljubav između Aurore i Alessandra nailazi na brojne zapreke, ali ipak pobjeđuje. Je li tako i u stvarnom životu?

- Oduvijek sam vjerovala i želim nastaviti vjerovati da prava ljubav sve pobjeđuje. Ne znam je li to istina ili nije, ali onima koji vjeruju u to život je lakši.

Aurora je nesebična i iskrena, ali zbog nepravde je osam godina odležala u zatvoru...

- Život je pun uspona i padova, samo trebamo biti čvrsti i odlučni. Pamtim jedan izraz koji mi je otac ponavljao u djetinjstvu: "Tkanje života satkano je od bijelih i crnih pruga; i crna će također proći." Meni je izraz bio utješan. Vjerujem da se strpljenje dugoročno isplati. To zahtijeva hrabrost i vjeru.

Jeste li vjernica?

- Nažalost, nisam odgojena u katoličkom duhu, jer su moji roditelji rođeni u Ukrajini za vrijeme komunizma, a tada je bilo zabranjeno moliti se i prakticirati religiju. No ja sam produhovljena i vjerujem u nešto veće, iako to nešto još uvijek ne mogu imenovati. U svakom slučaju, blagoslov je imati vjeru u život.

Pripremio : Adrian ANDREJEK

FOTO: DOKUMENTACIJA TVO

Ime i prezime: Anna Safroncik

Datum rođenja: 4. siječnja 1981.

Mjesto rođenja: Kijev, Rusija

Ljubav: Francesco Arca, dečko

SNUJEM O ZASNIVANJU OBITELJI

Koji je vaš san?

- Definitivno taj da zasnujem obitelj. To uključuje muža, djecu, kuću, psa, božićne praznike, prijatelje, večere... Kojim god redom želite. A onda, ako ću 'pucati' visoko - ravno u Hollywood!

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike