Regija
ŽUPAN TOLUŠIĆ O PROJEKTIMA ODOBRENIM ZA EU FONDOVE

Zajednički i jamstveni fond za lokalne uprave
Objavljeno 14. rujna, 2013.

VIROVITICA – Ulaskom Hrvatske u EU otvorile su se mogućnosti financiranja projekata iz strukturnih fondova za razvoj lokalne infrastrukture, usluga i administrativnih kapaciteta. Župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić u dopisu poslanom na adrese Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva financija naglašava da je sufinanciranje velikih infrastrukturnih projekata opterećenje za proračun lokalne i regionalne samouprave.

- Predlažem uspostavljanje zajedničkog fonda za one jedinice lokalne i regionalne samouprave čiji razvojni projekti budu pozitivno ocijenjeni, a za potrebe dijela vlastitog sufinanciranja projekata financiranih iz fondova EU-a ili za potrebe predfinanciranja inicijalnih troškova. Korisnici zajedničkog fonda sredstva bi vratili nakon primitka novca od ugovarateljnih tijela – istaknuo je Tolušić.

Predlaže se i uspostavljanje jamstvenog fonda radi povećanja kreditne sposobnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave. Takvom pomoći Vlade Republike Hrvatske značajno bi se pridonijelo razvoju gospodarstva i uravnoteženom regionalnom razvoju Hrvatske, zaključio je Tolušić. (S.K.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN PROJEKT REKONSTRUKCIJE DRŽAVNE CESTE DC55

Napokon se uređuje cesta koja je odnijela mnoge živote

URUČENE ŽUPANIJSKE NAGRADE

Mariji Bajt nagrada za životno djelo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana