Regija
ŽUPAN TOLUŠIĆ O PROJEKTIMA ODOBRENIM ZA EU FONDOVE

Zajednički i jamstveni fond za lokalne uprave
Objavljeno 14. rujna, 2013.

VIROVITICA – Ulaskom Hrvatske u EU otvorile su se mogućnosti financiranja projekata iz strukturnih fondova za razvoj lokalne infrastrukture, usluga i administrativnih kapaciteta. Župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić u dopisu poslanom na adrese Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva financija naglašava da je sufinanciranje velikih infrastrukturnih projekata opterećenje za proračun lokalne i regionalne samouprave.

- Predlažem uspostavljanje zajedničkog fonda za one jedinice lokalne i regionalne samouprave čiji razvojni projekti budu pozitivno ocijenjeni, a za potrebe dijela vlastitog sufinanciranja projekata financiranih iz fondova EU-a ili za potrebe predfinanciranja inicijalnih troškova. Korisnici zajedničkog fonda sredstva bi vratili nakon primitka novca od ugovarateljnih tijela – istaknuo je Tolušić.

Predlaže se i uspostavljanje jamstvenog fonda radi povećanja kreditne sposobnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave. Takvom pomoći Vlade Republike Hrvatske značajno bi se pridonijelo razvoju gospodarstva i uravnoteženom regionalnom razvoju Hrvatske, zaključio je Tolušić. (S.K.)

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike