Regija
ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički
Objavljeno 18. travnja, 2024.
VINKOVCI/ŽUPANJA



Nogometaši 2015. godište NK-a Radnički Županja na međunarodnom su turniru u Umagu ostvarili odličan uspjeh. U konkurenciji 64 momčadi osvojili su visoko 7. mjesto, a u povodom toga u goste ih je pozvao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka, koji je slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

- U Umagu smo bili već tri puta i uvijek nas lijepe uspomene vežu uz taj turnir, na kojemu su u samo jednoj selekciji 64 momčadi, a ima sedam selekcija - rekao je voditelj omladinskog pogona i trener limača Ilija Matanović, istaknuvši kako se među njima zasigurno kriju i prvoligaški igrači jer već sada rijetko propuštaju trening, a ostvaruju zavidne rezultate.

- Kada iz jednoga malog kluba dođete na veliko natjecanje i igrate s gigantima poput Barcelone, svakako trebate biti ispunjeni ponosom i srećom. Sretan sam što mogu s ovim mladim dečkima podijeliti ovaj golemi uspjeh - zaključio je župan Dekanić. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike