Regija
PREDSTAVLJENA APLIKACIJA “GRADSKO OKO”

Građani će s nekoliko klikova na mobitelu moći prijaviti sve zatečene komunalne probleme
Objavljeno 11. svibnja, 2024.
BELI MANASTIRGradsko oko naziv je aplikacije za kreiranje prijava komunalnih problema u Belom Manastiru, čija je prezentacija održana u petak u maloj gradskoj vijećnici.

Kako je istaknuto, građani Belog Manastira će tijekom šetnje, vožnje biciklom, autom ili autobusom, u nekoliko klikova nadležnim gradskim službama preko mobitela moći prijaviti zatečene komunalne probleme.

- Dovoljno je u svoje mobitele učitati aplikaciju koja je dostupna za vlasnike android i IPhone mobitela, a može se dobiti preko aplikacija Trgovina Play (za android) ili App Store (za IPhone), odnosno skeniranjem QR koda na gradskim city lightovima. Registracija i prijavljivanje mogući su i preko web stranice: https://www.beli-manastir.oko.hr/, naglašeno je.

Za uspješno korištenje aplikacije na mobilnom uređaju potrebno je imati uključenu lokaciju (GPS) i podatkovni prijenos. Kao i za svaku drugu aplikaciju, potrebno se registrirati i izabrati svoj grad - Beli Manastir. Prijavu komunalnih problema moguće je napraviti u tri koraka: izraditi ili izabrati fotografiju, upisati adresu i u nekoliko riječi opisati problem. Na glavnom zaslonu klikom na ‘‘evidentiraj‘‘ počinje evidencija i prijava komunalnih problema.

- Važno nam je aplikaciju prezentirati građanima, a ona je samo jedan u nizu naših pokušaja poticanja digitalnih i ekoloških modernih urbanih rješenja. Nakon prijave građani će vrlo brzo na e-mail dobiti povratnu informaciju što se s predmetom događa. Preko nadležnih službi, Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Stanouprave, Parangala i ostalih, vrlo brzo ćemo reagirati - istaknuo je gradonačelnik, Tomislav Rob.

Njegov zamjenik, Goran Hes, naglasio je kako je cijeli projekt ‘‘težak‘‘ 17.000 eura, od čega 80 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Iznos koji grad izdvaja mizeran je u odnosu prema onom što građani i gradska uprava dobivaju ovom aplikacijom - rekao je Hes, dodavši kako više ne bi trebalo biti nesporazuma u komunikaciji. Eventualne pritužbe Belomanastiraca stizat će i do Baranjske čistoće, čiji je predstavnik, Vjekoslav Perišin, naglasio kako će aplikacija zasigurno pomoći u boljoj komunikaciji i kvalitetnijoj usluzi.

- Na neki način građani će postati svojevrsni komunalni redari - podvukao je. O načinu korištenja aplikacije govorio je pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i stambeno-komunalne poslove, Marko Đurin.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

ODRŽANA 144. IZBORNA SKUPŠTINA HPD-A RODOLJUB VIROVITICA

Antun Rohtek treći put predsjednik

U KATEDRALI U ĐAKOVU

Koncert na orguljama

MINISTARSTVO REGIONALNOGA RAZVOJA

Osam projekata bit će sufinancirano

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena