Regija
RADNI SASTANAK O AGLOMERACIJI

Nema otvorenih pitanja i problema, novom suradnjom završit će projekt
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
SLATINA - Projekt "Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina" bio je glavna tema radnog sastanka obnašatelja dužnosti gradonačelnika Slatine Ilije Nikolića i voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Vesne Klement sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem i direktorom VGO-a za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda Željkom Kovačevićem.

Direktor slatinske tvrtke za vodne djelatnosti Komrad kao nositelja projekta Mato Miličić i tehnički direktor Komrada Antun Srbić upoznali su nazočne s trenutačnom situacijom na projektu Aglomeracija Slatina i s ostalim projektima tvrtke. S obzirom na poteškoće u realizaciji projekta aglomeracije nastale raskidanjem ugovora s turskim izvođačem radova i ugovorenim radovima s novoizabranim izvođačem, posebno se razgovaralo o važnosti suradnje i nastojanjima svih sudionika da se projekt uspješno i kvalitetno privede kraju.

Ilija Nikolić uvjeren je u nastavak dobre suradnje uspostavljene njegovim preuzimanjem dužnosti gradonačelnika i u uspješan završetak projekta, a Davor Vukmirić izrazio je zadovoljstvo uspostavljenim dobrim odnosima kojih u protekle gotovo tri godine nije bilo.

Prema riječima Davora Vukmirića, Hrvatske vode i VGO stoje iza projekata Grada Slatine i općina na slatinskom području, i jedna sasvim nova kvaliteta u razgovorima rezultirat će i kvalitetom u dovršetku projekata koji su otvoreni, kao i koji će biti otvoreni. P.Ž.
Idu novi natječaj i nova javna nabava
– Komrad i Grad Slatina napravili su sve preduvjete da se raspiše novi natječaj, nova javna nabava, i znamo da je aglomeracija sad u jednom sasvim drugom, mirnom tijeku i da to ide, ja bih rekao, upravo putem kojim smo svi očekivali. Ne očekujemo više neke probleme, ne samo zato što je izvođač radova s ovog područja nego zato što se sada drugačije pristupa tom problemu. Nema otvorenih pitanja, problema i situacija ispred nas koje ovim novim povjerenjem i ovakvom neposrednošću nećemo moći riješiti – rekao je Davor Vukmirić.

Najčitanije iz rubrike