Regija
U NAŠIČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Otvara se smjer za
medicinske sestre
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
Obnašatelj dužnosti župana Lukić kazao je kako se traži 4000 medicinskih sestara/tehničara
NAŠICEU Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi obrazovni program za zanimanje medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege.

Na konferenciji je istaknuta sinergija našičke srednje škole, Grada Našica i Osječko-baranjske županije u smjeru razvoja obrazovanja zdravstvenih djelatnika na području županije.

Obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić istaknuo je kako je zanimanje medicinska sestra/medicinski tehničar deficitarno i da se ova struka do sada obrazovala u tri razredna odjela u Osijeku. Naglasio je kako se u cijeloj Hrvatskoj traži više do 4000 medicinskih sestara, te da ih nedostaje i u Osječko-baranjskoj županiji.

- Naša županija trenutno broji 2877 registriranih sestara i tehničara, ali to nije dovoljno s obzirom na potrebe zdravstvenih i socijalnih ustanova našeg područja, uključujući KBC, našičku bolnicu, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo te ustanove socijalne skrbi poput domova za stare i nemoćne - zaključio je Lukić. Govoreći o važnosti školovanja medicinskog kadra, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u Općoj županijskoj bolnici Našice, Zvjezdana Gvozdanović istaknula je kako je riječ je o vrijednoj zajedničkoj akciji te o specifičnom, stručnom zanimanju. ‘‘Ponosna sam što sudjelujem u ovom važnom trenutku za cijelu našu regiju‘‘, rekla je Gvozdanović.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba podsjetio je kako je prije četrdesetak godina iz našičke srednje škole izišlo oko 260 medicinskih sestara i tehničara te da od tada škola više nije nudila ovaj obrazovni program.

Predstavljanju su nazočili i dožupan Josip Miletić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul.

Snježana Fridl
Jedan odjel s 24 učenika
Učenici će od školske 2024./2025. godine moći upisati obrazovni program medicinska sestra /medicinski tehničar opće njege. Otvorit će se jedan odjel s 24 učenika. ‘’Prve dvije godine obuhvaćaju opće obrazovanje, a posljednje tri posvećene su isključivo struci’, kazao je ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga, Željko Filjak.

Možda ste propustili...

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA ‘’SLATKO ZAGORJE U NAŠICAMA’’

Ponudili zlevanku, štrukle, klipiće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana