Regija
UVJETI ZA OPORAVAK KAO U TOPLICAMA

Dom zdravlja Slatina po opremi je slavonski vrh
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
- Nudi brojne usluge pacijentima i nastavna je baza Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek - kaže dr. Ivica Fotez
Petru se nesreća dogodila u trenu. Pad, puknuće tetive koljena i kvadricepsa, operacija... Nakon strogog mirovanja, opravak traje pola godine - toplice, svakodnevne vježbe... Na toplice se ponekad čeka u "debelom" redu, no Petar je imao sreće jer mu je u blizini Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, odnosno Odjel za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu podružnica Slatina. Poslije mirovanja, drugi dan nakon skidanja ortoze pregledao ga je fizijatar Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, ujedno i njegov ravnatelj, dr. Ivica Fotez, i oporavak je mogao početi – odmah. Tu, u Slatini, Petar je imao uvjete kao u toplicama. Svakodnevni oporavak potrajao je nekoliko mjeseci, a koljeno je "skoro kao novo".

Ulaganja


Kontinuiranim ulaganjem Virovitičko-podravske županije, ta je ustanova, danas uspješna zdravstvena priča. Samo u posljednje tri godine gotovo 850.000 eura uloženo je u stvaranje kvalitetnijih uvjeta za rad Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Slatini, s ciljem dodatnih energetskih ušteda, ali i boljih uvjeta za djelatnike i korisnike.

– Svaki euro kojim smo smanjili troškove energenata uložili smo u poboljšanje uvjeta rada liječnika, medicinskih sestara i tehničara ili novu opremu, a samim tim stvaranje boljih uvjeta svima onima koji će koristiti usluge Doma zdravlja. Vlastitim i europskim sredstvima i nadalje ćemo stvarati bolje uvjete za sve korisnike zdravstvenih usluga, a zahvaljujući ravnatelju Doma zdravlja VPŽ-a, dr. Ivici Fotezu, Dom zdravlja u Slatini jedan je od najopremljenijih domova zdravlja u Slavoniji – naglasio je župan Igor Andrović.

A što to imaju u Slatini? Kod njih možete obaviti specijalistički pregled, ultrazvučnu dijagnostiku lokomotornog sustava, fizikalnu terapiju. Uz bazen, tu je i elektroprocedura, elektrostimulacija mišića, uzlazna i silazna galvanizacija, elektrostimulacija živaca, ultrazvuk, terapija laserom visokog intenziteta, parafino terapija, terapija udarnim valom, terapija limfnom drenažom, magnetoterapija, terapija sa superinduktivnim magnetskim sustavom, krioterapija, kinetek. Odrađuju medicinsku gimnastiku uz sva pomagala za sve sportske ozljede i traume. Imaju educiranog djelatnika za tzv. schroth tehniku kod skolioze adolescenata... I sve to odrađuje malena ekipa od desetak zaposlenih, među koje se ubrajaju i stažisti. Osim toga, Slatina je nastavna baza za studente.

- Veseli nas činjenica da je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije nastavna baza Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gdje studenti obavljaju vježbe u sklopu kurikuluma nastave, stručnu praksu. To traje već treću godinu – ističe ravnatelj, dr. Ivica Fotez.

Uz sve navedeno, u Slatini je i bazen, izgrađen 2019. godine. Tada je nastupila nove era razvoja te ustanove.

Iznad limita


– Ovdje se rehabilitiraju bolesnici s postoperativnih zahvata, ali i svi oni čija rehabilitacija zahtijeva oporavak u vodi. Zahvaljujući ovom bazenu u Slatini, rasteretili smo pritisak na toplice. Osim toga, brinemo se i za one osobe kojima je odbijeno pravo na toplice ili su na rubu za ostvarenje tog prava, jer će ovdje moći dobiti terapiju jednaku onoj koju bi dobili u velikim centrima – kazuje dr. Fotez.

U sklopu ambulante rade i denzitometrija za otkrivanje smanjene gustoće kostiju.

Inače, dnevno u Slatinu dolazi od 100 do 120 osoba, a iako od HZZO-a imaju limit od 17.300 eura, oni mjesečno odrađuju i do 30.000.

- Svakome tko treba zdravstvenu njegu koju mu mi možemo pružiti, pa makar ona bila i iznad limita, mi ćemo mu tu njegu i uslugu i nadalje pružati – zaključio je dr. Fotez.

Dijana Stanić Rešicki
Igor Andrović župan VPŽ-a

Svaki euro kojim smo smanjili troškove energenata uložili smo u poboljšanje uvjeta rada. Vlastitim i europskim sredstvima i nadalje ćemo stvarati bolje uvjete za sve korisnike zdravstvenih usluga

100 - 120

osoba dnevno dolazi u slatinski Dom zdravlja

850

tisuća eura uloženo je u posljednje tri godine u stvaranje boljih uvjeta za rad

Možda ste propustili...

UPISI U SREDNJOŠKOLSKE PROGRAME

Još danas i sutra dostava dokumenata u škole

IZGRADNJA NOVOG BELOMANASTIRSKOG GRADSKOG STADIONA

Novi krov stajat će oko 300 tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele zemlju dati podobnima

2

SNAŽNO NEVRIJEME ZAHVATILO GRABOVAC

Vjetar podigao krovove i garažu te rušio stabla

3

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu